banner564

28 kadına sertifika verildi

Aile Eğitim Programının ilk ayağı Dipkarpaz’da tamamlandı

28 kadına sertifika verildi
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Gençlik Aile Destek ve Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen Aile Eğitim Programı’nın Dipkarpaz’daki ilk uygulaması tamamlandı. Sağlık Bakanlığı, Dipkarpaz Belediyesi ve KKTC Telsim’in de katkı koyduğu eğitimle; “mutlu, huzurlu ve sağlıklı ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak, aile içi süreçleri işlevselleştirerek aile yaşam kalitesini artırmak, kadının sosyal ve çalışma hayatına daha çok katılımına katkı sağlamak” hedefleniyor. Aile Eğitim Programı’nın ikinci ayağı Güzelyurt’ta gerçekleştirilecek. 10 haftalık eğitimi tamamlayan 28 kursiyer Meclis Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın da katıldığı törenle sertifikalarını aldı.

Siber: Kadını yetiştirmek geleceği yetiştirmektir
Dipkarpaz Belediyesi’nin Ahşap Evleri’nde düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kadını yetiştirmenin gelecek nesilleri yetiştirme anlamına geldiğini ifade etti.
Meclis Başkanı Siber, kadının aile içi iletişimi sağlayan çok iyi bir yönetici olduğuna vurgu yaparak, verilen eğitimle aile içi iletişimin daha kolay sağlanacağını ve sorunların daha kolay çözüleceğini söyledi.
Siber, daha iyi iletişim ve mutlu bireyler olmanın aileden geçtiğini, ailenin mutluluğunun da toplumun genel yapısına yansıdığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473