banner564

Bilgili nesiller yetişiyor

Mehmet Bal, “Ecem Kreş ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nde, çocukların meraklı aktif ve araştırmacı birer birey olmaları için yaratıcılık yeteneklerini destekliyoruz” dedi

Bilgili nesiller yetişiyor
banner598
İbrahim KARATAŞ
Gazimağusa’da, Çanakkele Bölgesi’nde 2007 yılında hizmete giren Ecem Kreş ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi, çocukların bütünlüğünü gözeterek; zihinsel bedensel ve psikolojik gelişimlerini destekleyen eğitim vermeyi ilke edinmiş eğitim kurumlarımızdan birisi... 
0-3 yaş arası kreş ve 3-6 yaş arası okul öncesi eğitimi veren eğitim merkezinde 45 öğrenci eğitim görmekte. 
Okul öncesi eğitim alanından mezun 4 öğretmenin görev yaptığı eğitim merkezinde 2 de hizmetli bulunuyor.
Diyalog’a konuşan eğitim merkezi sorumlusu Mehmet Bal, “Demokratik bir ortamda eğitim programımız ile çocuklarımızın kişilik özelliklerini, bağımsızlık, yaratıcılık, sorumluluk ve paylaşma duygularını geliştirmeyi, toplum kurallarını öğrenmeyi ve yerinde kullanabilmelerini sağlamayı kendimize görev edindik. Verilen eğitim programlarında liderlik duygusu ve öz bakım becerilerini geliştirerek, meraklı aktif ve araştırmacı birer birey olmaları için yaratıcılık yeteneklerini destekliyoruz” dedi. 

Yemekleri diyetisyenler hazırlıyor
“Evlerindeki sıcaklık ve güven duygusunu okulumuzda da yaşamalarını ve her şeyden önemlisi mutlu olmalarını hedefledik. Bu doğrultuda klimalı sınıflarda bilgisayar ve sinevizyon sistemi ile eğitim vererek uzman diyetisyenler tarafından hazırlanan yemek servisimizle öğrencilerimize günde üç öğün yemek vermekteyiz” diyen Bal, uzaktan takip sistemi ilede ailelerin istedikleri anda çocuklarını seyredebilme olanağı sağladıklarını anlattı.

Programlar bakanlık müfredatına uygun
Bal, eğitim kurumu hakkında şunları aktardı:
Hedefimize ulaşmak için uyguladığımız eğitim öğretim programları milli eğitim bakanlığı müfredatına göre hazırlanmaktadır. Eğitim programları ve aktiviteler şunlardır.
Bahar kavram eğitim seti ve Hello Chiki İngilizce eğitim setlerinin kullanıldığı Ecem Kreş ve Anaokulunda 0-3 yaş arası kreş öğrencilerine uygulanan eğitimin temelini bakım oluşturmaktadır. Sağlıklı bakım, eğitim ve sevgi, dengeli beslenme, oyun ve eğlence nin güvenli bir ortamda sağlandığı kreş bölümünde müzik ve dil gelişimi eğitimleride verilmektedir. 3-6 yaş arası okul öncesi eğitim öğrencilerine uygulanan eğitim temelinde ise nezaket ve görgü kuralları eğitimi yer almaktadır. 

“Çocuklar, hayatın her alanına hazırlanıyor...”
Toplum içinde, aile içinde, yemekte, alışverişte ve tuvalette nasıl davranılması gerektiği üzerine eğitim verilirken bahar eğitim setinde renkler, şekiller, sayılar ve kavramlar üzerine eğitim verilmektedir. Öğrencileri zorunlu eğitime hazırlarken sanat etkinlikleri ve becerileri, görüntülü ve uygulamalı İngilizce eğitimi ve drama dersleri de öğrencilere verilmektedir. Öğrencilerine eğlenceli park ve oyun saatleri haricinde gezi günleri ve yıl sonu dans gösterileri hazırlayan Ecem kreş ve okul öncesi eğitim merkezi hikaye, parmak oyunları ve gölge oyunları ilede öğrencilerinin zihinsel gelişimine yardımcı olup hoş vakit geçirmelerini sağlamaktadır.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473