banner564

Çalışmalar aktarıldı

Denizcilik ve havacılık konularında eğitim verecek olan Girne Üniversitesi yetkililer Bakan Kaşif’i ziyaret etti

Çalışmalar aktarıldı
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Girne Üniversitesi yetkililerini kabul etti.
Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altıncı, bu yıl eğitim vermeye başlayacak üniversite hakkında Bakan Kaşif’e bilgi verdi.
Rektör vekili Salihoğlu, yalnızca denizcilik ve havacılık konularında eğitim verecek olan üniversitelerinin ilk eğitim yılına başlamadan ilgili bakanlığı ziyaret ederek bilgi vermek ve tavsiye almak istediklerini söyledi.
Üniversitenin zorlu kuruluş sürecini anlatan Salihoğlu, altyapı hakkında bilgi verdi. Amaçlarının öğrencileri hem mesleki hem de akademik anlamda eğitmek olduğunu dile getiren Salihoğlu, gerçekleştirdikleri projelere örnekler verdi.
Salihoğlu, üniversitenin pilotaj eğitiminin çok maliyetli olduğuna işaret ederek ilk kez üniversite döneminde bu eğitimler için öğrencilerin para ödemeyeceğini mezuniyet sonrasında hizmet olarak ödeme yapacaklarını belirtti.

Kaşif: Geçitkale eğitime katkı yapabilir
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, üniversiteye başarılar dileyerek, üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Ada ülkesi olarak ulaşımda deniz ve havacılığın önemine işaret eden Kaşif, eğitimin en üst düzeyde olabilmesi için her türlü pratik uygulamaya uygun bir ortam bulunduğunu belirtti.
Geçitkale Havalimanı’nın yeniden hizmet girmesiyle uçuş eğitimlerine de imkan sağlanacağını dile getiren Kaşif, “Geçitkale’yi hem eğitime katkı hem de yedek bir pist olanağı yaratmak için istiyoruz” dedi.
Kaşif, yetkililerden üniversitenin eğitim programı hakkında da bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ingiliz lawrence lawrence of arabia nickname

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Turkish Power Milliyetci Bey Efendi Ingilizce ismimiz niye TÜRKCE değil !!!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Sayın Turkish Power Milliyetçi Bey Efendi , İngilizce İsminiz niye TÜRKÇE değil acaba !!!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Daha birkaç ay öncesine kadar maske ve mesafe olmadan doldurduğumuz Kahve ve Restorantlar için Devlet yönetimsizliginden dolayı hiç bir tedbir alınmamıştır, Kktc nin bu gün geldiği nokta hiç de sürpriz olmamıştır
PERŞEMBE nin geleceği
ÇARŞAMBADAN bellidir

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474