banner564

Çift dilde eğitim

Levent Kindergarten, 1998 yılından beri 3,4 ve 5 yaş grubundaki çocukları geleceğe hazırlıyor

Çift dilde eğitim
banner598

Melin DOBRAN

Levent Kindergarten, 1998 yılından beridir 3,4 ve 5 yaş grubundaki çocuklara okul öncesi eğitimi veriyor. Levent Schools’un ilk basamağını oluşturan anaokulu eğitim programının amacı, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönde gelişimlerini desteklemek, temel becerilerini kazandırmak, kendini ifade etmesine, özdenetim kazanmasına olanak tanımak, öğrenme isteği ve merak duygusunu uyandırmak, yaratıcılıklarını geliştirmektir.

Levent Kindergarten 3 yaş grubunda 90 öğrenci bulunmaktadır. Her sınıf 15’er kişilik gruplardan oluşuyor. Sınıflarda bir Türkçe, bir de İngilizce eğitim veren 2 tane öğretmen ders vermektedir. Resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri branş öğretmenleri yürütürken, okulda rehberlik birimi de mevcuttur. Levent Kindergarten’da tam gün eğitim esas olup, okul  08.00-15:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Okulda ayrıca çocukların taşınması için servis de mevcuttur. Programda yer alan etkinlikler, çocukların gelişim düzeyi, yaşları ve bilgilerine göre düzenlenirken, becerilerini geliştirici fırsatlar verilmektedir. Proje çalışmaları ile öğrenme ve araştırmaya ilgi duyacakları, neden sonuç ilişkileri kurabilmeleri ortamlar oluşturulmaktadır.

 

Çift dilli eğitim

Okulda yabancı dil öğretiminde  ‘ne kadar erken o kadar etkin’ sloganı benimsenmiştir. Sınıflarımızda bir sınıf öğretmeni bir de ingilizce öğretmeni bulunuyor. Derslerde uygulanan programda Türkçe ve İngilizce ortak dil olarak kullanılıyor ve her iki öğretmen de sınıf çalışmalarını ortak yürütmektedir. Okul öncesi dönemin en önemli özelliği oyunla öğrenmedir. Bu nedenle ingilizce öğretiminde de oyun, görsel ve işitsel materyallerle, eğitim teknolojileri de kullanılmaktadır.

 

Uluslararası standartlarda ingilizce eğitimi

Akademik müfredatın temelini Cambridge programının kriterlerini oluşturuyor ve bu nedenle ingilizce eğitim müfredatı uluslararsı standartlardadır.

 

Creative (sanat) ve matematik derslerine ayrı bir önem veriliyor

Sanat etkinliklerinde, çocukların taşıdığı yaratıcı özellikleri ortaya çıkartmak için ortam ve olanaklar hazırlanıyor. Sanata ilgi duyan, sanat eserlerine değer veren ve koruyan öğrenciler yetiştirmek okulun hedefleri arasındadır. Matematik konuları, öğrenci yaş grubu temel alınarak, basitten karmaşığa doğru planlanıyor. Haftalık ders programlarında yaş gruplarına göre ders saatleri farklılık göstermektedir.

 

Fen ve doğa dersleriyle keşif yapıyorlar

Fen dersi içeriği yıl içerisinde aylık olarak belirlenen üniteler doğrultusunda planlanır. Öğrencilerin, öğrenmeye ve araştırmaya meraklarını arttıracak, deneyler, gözlemler ve proje çalışmaları yapılırken, Fen ve doğa etkinliklerinde, okulun amacı, öğrencilerin yaşayarak, deneyerek, keşfederek ve gözlem yaparak öğrenmelerine olanak sağlamaktır.

 

Portfolyo

Portfolyo, öğrencinin örnek çalışmalarının bir araya getirilerek göstermiş olduğu gelişmeleri ölçmek için kullanılır. Gelişimin her alanı ile bağlantılı olan bu örnek çalışmalar tüm yıl boyunca öğrencinin isminin yazılı olduğu bir dosyada toplanır. Serbest yazı, resim, kesme yağıştırma, uygulamalı derslere ait çalışmalar gibi örnekler de bulundurulur.

 

Aile katılımlı programlar

Eğitimde okul, aile işbirliğinin çok önemli olduğuna inanan okulumuz, çocuklara evde aileleri ile birlikte hazırlayacakları projeler vermektedir. Böylelikle hem aileleri ile birlikte hoş vakit geçirip eğleniyor, hem de ortaya çıkan güzel projelerle öğrendiklerini pekiştiriyorlar.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473