banner564

Buna rağmen

Rum istihbaratı,ELAM’ın olay çıkaracağı konusunda polis iki defa uyarmış

Buna rağmen
banner598

  Güney Kıbrıs’taki faşist terör örgütü ELAM’ın, 2. Cumhurbaşkanı  Mehmet Ali Talat’a saldıracağı konusunda bilgi alan Rum istihbarat teşkilatının, Rum polisini iki defa uyardığı, buna karşın önlem almadığı belirtildi.

   Rum kesiminde, “Ulusal Halk Cephesi” (ELAM) üyesi 100 civarında kişinin, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı Limasol’daki “Panos Solomonidis” salonundaki bir etkinliği basmaya kalkışması ve ardından etkinliğin gerçekleştirildiği salonda arbede yaşanması, Rum gazetelerinde de geniş bir şekilde yer aldı.

   Fileleftheros gazetesi, “Elamlılar Limasol’daki Etkinlikte Talat’a Hakaret Ettiler” başlıklı haberinde, ELAM üyelerinin, Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı Limasol’daki etkinlik sırasında, olaylara neden olduklarını yazdı.

 

Adalet bakanı polisten şikayetçi oldu


   Rum Polisi’nin olaylara müdahalesinin, daha kötü şeyler yaşanmasına mani olduğunu kaydeden gazete, buna karşılık, meydana gelen olayların Rum Adalet Bakanı’nın, polis yönetimiyle olan anlaşmazlığının bir kez daha ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti.
  Haberde, Rum Adalet Bakanı İonas Nikolau’nun, yazılı bir açıklamada yaparak, polisin birçok kez ciddi olaylar konusunda kendisini bilgilendirmediğinden şikayetçi olduğu ifade edildi.
   Etkinlikte ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig’in de yer aldığını ileten gazete, olayların, etkinliğin başlamasından birkaç dakika sonra çıktığını ve 100 civarında ELAM mensubunun, etkinliğin yapılmakta olduğu “Panos Solomonidis” isimli Kültür Merkezi dışında toplandıklarını kaydetti.

 

Talat’a hakaret ettiler


   Ellerinde Yunan bayrakları tutan ELAM’lıların, federasyon çözümü aleyhinde sloganlar attıklarını, katılımcılar aleyhinde hakaretlerde bulunduklarını ve ellerindeki bazı nesneleri fırlattıklarını kaydeden gazete, daha sonra polis kordonunu aşmaya çalışan bazı ELAM mensuplarının, etkinlik salonuna girmeyi başararak, Talat’a hakaret ettiklerini, ellerindeki çatapatları ve meşaleleri fırlattıklarını aynı zamanda bir Kıbrıslı Türk gazeteciye de saldırdıklarını ve hafif şekilde yaralanmasına neden olduklarını anlattı.

 

Bakan sert çıktı

 

   Alithia gazetesi ise “Hükümet Sözcüsü: ELAM’ın Terörizmi Bastırılacak” başlığıyla ilk sayfadan yayımladığı haberinde, aşırı sağ ELAM (Ulusal Halk Cephesi) mensuplarının, Talat’ın, Limasol’da katıldığı etkinliğin gerçekleştirildiği salonun dışında ve içinde “kabadayılık” yaptıklarını yazdı.
   Gazeteye göre, Hükümeti Sözcüsü Hristos Stilyanidis, “hükümetin bu terör olaylarını ve yasadışı faaliyetleri, yasanın kendisine izin verdiği en sert şekilde göğüsleyeceğini” söyledi.
   Gazete iç sayfalardan “ELAM’lılardan Yersiz Davranışlar” başlığıyla yayımlamaya devam ettiği haberinde ise, Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı Limasol’daki etkinlikte olaylar ve yaralanmalar meydana geldiğini yazdı.

EIOKA B gibi


   Haravgi ise “ELAM’ın Faşist Saldırısı” başlıklı haberinde, Limasol’da, EOKA B’nin 1974 yılından önceki faşist ve terörist eylemlerini anımsatan manzaralar yaşandığını yazdı.
   Polisin olaylar çıkabileceğini bildiğini, ancak ihmalde bulunduğunu ve Polisin ELAM mensuplarının Talat’ın konuşmacı olduğu etkinlik aleyhinde hareket etmelerine izin verdiğini yazan gazete, polisin önlemlerinin yetersiz olduğunu kaydetti.

 

 


 

Rum Haber Ajansı’nın skandalı

Rum Yönetimi, talat’a saldırı konusunda çelişkili tavırlar izliyor. Bir yandan polis müdürünün görevden alındığı bildirilirken, Rum Haber ajansı ve yüksek tirajlı gazeteler saldırı olayını ‘sıradan bir eylem’ olarak gösteriyor. Rum ajansının dağıttığı yukarıdaki fotoğrafta saldırganlar görülmüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474