banner564

DAÜ'de gazeteciliğin çeşitli boyutları tartışıldı

DAÜ İletişim Fakültesi, internet gazeteciliğinin önemli isimlerini ağırladı

DAÜ'de gazeteciliğin çeşitli boyutları tartışıldı
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, internet gazeteciliğinin önemli isimlerini ağırladı. Deneyimli gazeteci Zeynel Lüle’nin moderatörlüğünde, İletişim Fakültesi Mor Salon’da yapılan “İnternet Gazeteciliği” söyleşisine, T24 internet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ile Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve Diken.com.tr internet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Erdal Güven konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide, internet gazeteciliği çeşitli boyutlarıyla tartışıldı.

Güven: Gazetecilik gazeteciliktir
Panelde ilk sözü alan Oğuz Güven, “İnternet gazeteciliği diye bir şey yok. Gazetecilik gazeteciliktir” diye başladığı konuşmasında, internet gazeteciliğinin hızlı haber paylaşımına ve okur ile interaktif bir ilişki kurulmasına imkân tanıdığına değindi. 

Akın: Öğrenilmiş çaresizliği aştık
Doğan Akın ise, “Dijital başlangıcın sonundayız” sözleriyle başladığı konuşmasında, gazetecilerde, gazeteciliğin pahalı bir iş olduğu ve ancak sermaye sahipleri tarafından yapılabileceği konusunda öğrenilmiş bir çaresizlik olduğunu söyleyerek, internet gazeteciliğinin bu öğrenilmiş çaresizliğin aşılabileceğini gösterdiğini ifade etti. 

Güven: Okur bizden tavır almamızı talep ediyor
Erdal Güven ise, mesleğinin ikinci baharını yaşadığını ifade ederek, yazılı basında yüzde yüz tadamadıkları özgürlüğü, internette yaşadıklarını kaydetti. Objektiflik iddiasındaki gazeteciliğin artık fazla müşterisinin olmadığını belirten Güven, “Sizi gazetecilik anlamında tavır almaya zorlayan bir okuyucu kitlesi var ” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473