banner564

Kim nerede oy kullandı?

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için Gazimağusa Polatpaşa İlkokulu’ndaki 34 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Kim nerede oy kullandı?
banner598
Derviş Eroğlu’na oy kullanmaya gelişinde eşi Meral Eroğlu, ailesi, bazı Ulusal Birlik Partili milletvekilleri ve sempatizanları eşlik etti. 
Oy vermesinin ardından kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi.




Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Şehit Tuncer İlkokulu’ndaki 134 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Siber, oyunu kullanmasının ardından basına yaptığı açıklamada, seçim sonucunun halka ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.



Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Bağımsız aday Derviş Eroğlu ile yarışan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, oyunu eşi ve ailesi ile birlikte Lefkoşa'da Şehit Ertuğrul İlkokulundaki 213 numaralı sandıkta kullandı.
Yerli basın yanında Türkiye ve Rum basının da yakından takip ettiği Akıncı, oyunu kullanmasının ardından basına açıklamada da bulundu.
Akıncı, toplumun kararına herkesin saygılı olacağını da vurguladı.



Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Gönyeli İlkokulu’ndaki 57 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Yorgancıoğlu, oyunu kullanmaya eşi Ayşe Yorgancıoğlu ile birlikte geldi.
Başbakan Yorgancıoğlu, oyunu kullandıktan sonra basına yaptığı açıklamada, seçimin hayırlı olmasını diledi ve sonuç ne olursa olsun halkın iradesine saygılı olacağını söyledi.




2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, oyunu Girne 23 Nisan İlkokulu’ndaki 93 numaralı sandıkta kullandı.
Oy vermeye eşi Oya Talat ve torunu Mehmet Ali Talat Zirilli ile birlikte gelen Talat, oyunu kullanmasının ardından basına açıklama yaptı.




Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 9 Eylül İlkokulu’ndaki 181 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Özyiğit oyunu kullanmaya eşi Gülderen Özyiğit ile birlikte geldi. Cemal Özyiğit, oyunu kullanmasının ardından basına açıklama yaptı.
Özyiğit, yeni müzakere sürecinin yakında başlayacağını, samimi bir şekilde masaya oturup, sorunu çözüme ulaştıracak bir lidere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, oyunu Lefkoşa'da Şehit Ertuğrul İlkokulundaki 202 numaralı sandıkta kullandı.
Oyunu kullanmasının ardından basına açıklama yapan Özgürgün, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, kritik ve önemli bir seçim yapıldığına işaret etti.




Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Gönyeli Belediyesi’ndeki 65 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Denktaş oyunu kullanmaya eşi Müge Denktaş ile birlikte geldi. 
Serdar Denktaş, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, vatandaşlık görevini yerine getirmenin çocukların geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.




Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, Lefkoşa’da Necati Taşkın İlkokulu’ndaki 198 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Öneri, sandıklar açıldıktan sonra olgunluk içinde herkesin birbirini kırmadan ve üzmeden sonucu karşılamasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473