banner564

Hem oynuyorlar hem öğreniyorlar

Jungle Bee Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi, 0-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim veriyor

Hem oynuyorlar  hem öğreniyorlar
banner598

Melin DOBRAN

Jungle Bee Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu müfredata göre, 0-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim veriyor. Müdüreliğini Sevim Özkıraç’ın yaptığı anaokulunda 4 öğretmen görev yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatının yanında kreşte, Montessori eğitim sistemi de uygulanıyor.

 

Amaç çocuklara kalıcı eğitim vermek

Çocuklara beş duyu organına dayalı kalıcı bir eğitim vermeyi hedefleyen öğretmenler, topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi kendine görev edindi. Okulda eğitim gören çocukların sosyalleşmesi, gezilerde gözlem yapabilmesi, tiyatroya, sinemaya ve restauranta gidip birlikte hareket etmeyi öğrenmeleri, hayatla ilgili fikir edinmeleri okul öncesi eğitimin amaçlarından biridir şeklinde bilgiler verdiler. Bu okulda öz bakım becerilerini geliştiren çocuklar, birey olmayı ve toplum içinde hareket etmeyi öğreniyor.

 

Kişilik gelişmelerine sosyal yönden katkı koyuyorlar

Çocukların kişilik gelişimlerini etkileyecek, sosyal etkinliklerin gerçekleştiği okulda, öğretmen kadrosu özverili ve başarılı bir şekilde çalışma sürdürüyor.  Kreşte her zaman pozitif bir enerji olduğunu ve öğretmenlerin çocuklarla bir bütün olduğunu söyleyebiliriz. Etüt çalışmasına 7 ile 12 yaş grubundaki çocuklar katılıyor. Jungle Bee anaokulunda, çocukların seramik, müzik ve bilgisayar dersleri gibi sosyal etkinliklere katılıp kendilerini rahatça ifade edebilecekleri ortamlar oluşturuyor.

 

Yaz okulu projesi hayata geçiyor

Yaz okulu ile ilgili projelerin olduğunu söyleyen okul müdürü,yüzme, tenis, seramik, bilgisayar, cimnastik ve dans gibi etkinlikler düzenleneceğini müjdeledi. Yazda piknik gibi geziler düzenlenerek, çocukların mutlu, dolu dolu bir yaz geçirmesini sağlanacaktır.

 

Çocuk psikoloğu ve çocuk doktoru ile çalışıyorlar

Söz konusu eğitim merkezinde, okul ve aile arasındaki iletişimin önemli olduğundan, velileri bilinçlendirmek için okulda çocuk psikoloğu ve çocuk doktoru ile çalışılıyor. İlerleyen günlerde, ailelere çocuk yetiştirmek ve çocuk sağlığı hakkında konferanslar verilecektir. Jungle Bee Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi’ndeki eğitimin,çocuk merkezli ve öğretmen destekli bir okul olduğu bildirilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474