banner564

‘Güneyde Türkçe okutulmalı’

Rum Eğitim Bakanı, kuzeydeki şura kararlarına bağlı olarak Rumca dersleri okutulmasını olumlu buldu

‘Güneyde Türkçe okutulmalı’
banner598

Kuzey Kıbrıs’taki eğitim şurasında alınan kararlar, güneyde geniş yankı buldu. Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis, KKTC’deki 5. Milli Eğitim Şurası’nda alınan “Yunan dilinin KKTC’deki okullarda zorunlu ders haline getirilmesi” yönündeki tavsiye kararını “olumlu bir gelişme” olarak nitelendirdi.
   Haravgi gazetesinin haberine göre Kadis, iki toplumu yakınlaştıracak tedbirler alınmasına katkı yapmaya hazır olduğunu dile getirerek, Türk dilinin de güneydeki okullarda okutulması için Rum Hükümeti’nin karar alması gerektiğini söyledi.
   Kadis, bu konunun siyasi rengi bulunan bir tedbir olduğunu ve farklı boyutları bulunduğunu, bu boyutların da araştırılması gerektiğini kaydetti.

Köprü inşa edilmeli


   Habere göre Rum İlkokul Öğretmenleri Sendikası (POED) ise Kıbrıs Türk tarafıyla köprü inşa etmek gerektiğini ve Rum Eğitim Bakanlığı’nın, liselerde Türkçe dersi okutulması için gerekli imkanlara sahip olduğunu belirtti.
   POED, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile iyi ilişkilerine de işaret ederek, yine de bu konunu siyasi bir konu olduğunu kaydetti.Öte yandan Rum Eğitim Eski Bakanı Andreas Dimitriu da, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kuruluşundan itibaren, okullarında hem Türk, hem Yunan dili okutulması gerektiğinin altını çizdi.
   Dimitriu, Yunan dilinin Kıbrıs Türk okullarında okutulması kararını “taklit etmeleri gerektiğini” söyledi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474