banner564

‘Kırçiçekleri Anaokulu ve Etüd Merkezi’ kaliteli eğitimi ve uzman kadrosu ile hizmet veriyor

Huzurlu ortam mutlu çocuklar

‘Kırçiçekleri Anaokulu ve Etüd Merkezi’ kaliteli eğitimi ve uzman kadrosu ile hizmet veriyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da 6 yıldır uzman kadrosu ile eğitim veren Kırçiçekleri Anaokulu ve Etüd Merkezi, kalitesi ile herkesin takdirini alıyor. Rutin eğitim haricinde çeşitli branş dersleri ile minikleri özel olarak yetiştiren okulun koordinatörü Çisem Eda Sayıl, anaokulu hakkında bilgiler verdi.
    Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve 6 yıldır Kırçiçekleri Anaokulu ve Etüd Merkezi’nin Eğitim Koordinatörlüğü görevini yürüttüğünü anlatan Çisem Eda Sayıl, annesinin 46 yıl yaptığı işi devam ettirmenin onurunu yaşadığını söyledi.
 
Yabancı dil ve sosyal eğitim

    Eğitim merkezlerinde bulunan öğretmenlerin üniversite mezunu ve alanlarında uzman kişilerden oluştuğunu anlatan Sayıl, rutin eğitimler dışında çeşitli branş derslerini de miniklere verdiklerini ifade etti. İngilizce, drama, modern dans ve ekoloji eğitimlerini miniklere verdiklerini aktaran Sayıl, bunun dışında çeşitli etkinliklerde düzenlediklerini anlattı.
   Minik çocukların yüreklerine dokunarak işlerini yapmayı felsefe edindiklerini belirten Sayıl, “Çocukların, yaparak, yaşayarak, yaşam becerilerini öğrenerek gelişmeleri amacı ile eğitim hizmetimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

En kalabalık sınıf 10 kişi
   Çocukların kaliteli eğitim alabilmesi açısından belirli sınıf limitlerini aşmamaya özen gösterdiklerini belirten Sayıl, bu çerçevede sınıf mevcudunun 10’dan fazla olmamasına dikkat ettiklerini ifade etti.
Ülkemizdeki eğitim sistemi ile ilgili görüşlerini de aktaran Sayıl, eğitim sisteminde toparlanması, düzenlenmesi ve denetlenmesi gereken birçok konu olduğunu savundu. 
    Okul öncesi eğitimi branşının çocukları geleceğe hazırlayan ilk basamak olduğunu vurgulayan Sayıl, konunun hassasiyetle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sayıl, fikir paylaşımı ve istişare için, ülkemizde bir okul öncesi eğitimi birliğinin kurulmasının da yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473