banner564

KKTC’de e-eğitim dönemi

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi’nden bir heyeti kabul etti

KKTC’de e-eğitim dönemi
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de internet ve bilişim teknolojileri aracılığıyla uzaktan üniversite eğitimi (e-eğitim) vermek üzere açılacak “Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi”nden bir heyeti kabul etti.
Üniversite yetkilileri, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Görüşmede konuşan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Hasan Köni, KKTC’deki üniversitelere sık sık konferans veremeye geldiğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla ortak tanıdıklarından bahsetti.
Köni, merkez kampüsünü KKTC’de kuracakları üniversiteyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat ise Türkiye’de de böyle bir üniversite olmadığını ve yatırımı KKTC’ye yapmak istediklerini söyledi.
Eşkinat zaman içerisinde bu yatırımın yapıldığını ve konuyla ilgili olarak çeşitli iş birliği protokolleri imzaladıklarını dile getirdi. Eşkinat, dün Hacettepe Üniversitesi’yle de bir iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da böyle bir üniversite kurma çalışmalarının birkaç yıldır devam ettiğini söyledi. Eroğlu, sağlam bir iş çıkarmak için üniversite yetkililerinin dünya çapındaki bazı üniversitelerle iş birliği gerçekleştirmek, Türkiye’deki bazı üniversitelerle çift diploma verilmesi konusunda anlaşma yapmak için uzun uğraşlar verdiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474