banner564

Notalarla hayata merhaba

Melody Müzik Eğitim Merkezi’nde, 3 yaş üzeri çocuklara müziğin matematiği ve alfabesi öğretiliyor

Notalarla hayata merhaba
banner598
İbrahim KARATAŞ
Gazimağusa’da, Yeni İzmir bölgesinde hizmet veren Melody Müzik Eğitim Merkezi bir diğer adı ile Gizem Sarp Müzik Eğitim Merkezi 2010 yılında kuruldu. 3 yaş ve üzeri öğrencilerin kabul edildiği merkezde, alanında uzman konservatuar mezunu öğretmenler tarafından eğitim  verilmekte. 
Merkezde müzik eğitimi için gerekli her türlü alt yapının sağlandığı 7 derslik ve oda müziği konserlerinin verilebileceği 1 salon bulunmakta. 
Öğrencilere enstrüman olarak keman, flüt, bateri, gitar, piyano, bağlama, klarnet, çello ve trompet eğitiminin yanı sıra armoni, teori, şan, klasik, caz, pop ve Kıbrıs müziği dersleri verilmekte. 
Bu eğitimlerde öğrencilere müziğin matematiği yani tüm alfabesi ile müzik eğitimi verilmektedir. Nota okuma, nota yazma ve solfej derslerini de içeren eğitim öğrenciye solfej yaparak melodi çıkarmayı öğretmektedir. 

Şan dersleri de veriliyor
Melody Müzik Eğitim merkezinde öğrencinin bir grup karşısında konuşabilmesi, özgüven sahibi olması, sese zarar vermeden düzgün şarkı söyleyebilmesi için Şan dersleride verilmekte. 
Bu eğitimi alan öğrenciler seslerini düzgün kullanabilmenin yanı sıra bir grup ta nasıl davranılması gerektiği nin bilincini de edinmiş olur. Merkezdeki bir diğer eğitim ise; folklor faaliyetlerinde müzisyen olarak görev almak isteyen öğrencilere verilen Kıbrıs Türk Folkor Müziği eğitimidir.

Bakanlıktan onaylı bir kurum
Milli eğitim, gençlik ve spor Bakanlığı tarafından onaylı, sertifikalı bir kurum olan Melody Müzik Eğitim Merkezi, öğrencideki müzik yeteneğini ortaya çıkarabilmek için ücretsiz deneme dersleri ile kişinin yatkın olduğu müzik alanını belirlemektedir. Okul öncesi 3-6 yaş arası çocuklara ORFF- SCHULWERK yönetimi ile temel müzik eğitimini verip, 5 yaş çocuklara yönelik anne veya baba ile birlikte keman ve piyano dersleri de vermekte. 
Merkezin sene sonu düzenlemiş olduğu konserlerde öğrencilere eğitim bakanlığı onaylı sertifikalar verilmektedir. İsteyen öğrencileri flüt, gitar ve piyano alanında uluslar arası sınav olan British Council ABRSM Grade sınavlarına ve bateri, basgitar ve elektrogitar alanlarında da Rock & Pop Exams sınavlarınada hazırlamaktadır. 

Sene sonu konserleri...
Merkezde eğitim alan öğrenciler tarafından Mağusa’nın çeşitli yerlerinde sene sonu konserleri düzenlenmektedir. Bu konserler sonucunda öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika sahibi olmaktadırlar. Magusa Gelişim akademisi ve Suriçi festivalleri gibi organizasypnlarda sahne alan Melody Müzik eğitim Merkezi; İstanbul Teknik Üniversitesi müzik kulübüne de eğitim vermektedir.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474