banner564

Özyiğit:Eşzamanlı adımlar şart

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs konusunda tansiyonun düşürülmesinin eş zamanlı adımlarla olabileceğini vurguladı.

Özyiğit:Eşzamanlı adımlar şart
banner598
 Özyiğit yazılı açıklamasında, Kıbrıs konusunda yaşanan gerginliğin ve tansiyonun azaltılmasının karşılıklı dayatma ve suçlamalarla değil, eş zamanlı adımlar atmakla mümkün olacağını belirtti. 
Gerginliğin kimseye faydası olmadığını belirten Özyiğit, “Biz artık gerginlik, savaş ve şiddet değil, dostluk ve çözüm istiyoruz” dedi
Türkiye’nin savaş gemilerini göndermesi, Rum liderliğinin de masadan kaçmasıyla yükselmeye başlayan Mısır, Rusya, İsrail’in bölgedeki faaliyetleri ile artan tansiyonun düşürülmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Türkiye gemilerini çekmeli, Navtex’i de uzatmayacağını açıklamalıdır. Buna karşılık, Rum liderliği de doğal kaynakları Kıbrıslı Türklerle nasıl paylaşılacağını somut şekilde ortaya koymalı ve masaya dönmelidir” dedi. 
Rum Liderliği’nin “Türkiye gemilerini çeksin, aksi takdirde masaya gelmem”, Kıbrıs Türk tarafının da “ön şartsız masaya dönsün” şeklindeki yaklaşımının doğru olmadığını belirten Özyiğit, her iki düşüncenin de acil ve erken çözümün içselleştirilemediğinin göstergesi olduğunu ifade etti. 

“Çözüm ve Demokrasi güçleri harekete geçmeli”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs konusunda gelinen aşamada, yaşanan gerginliğin giderilmesi ve müzakere masasının yeniden kurulması için adadaki çözüm ve barış güçlerine büyük görev düştüğünü kaydetti. Özyiğit, “Çözüm, barış ve demokrasi güçlerine tam da bu aşamada büyük görev düşmektedir. Mevcut durum daha da pekişmeden birlikte harekete geçerek federal Kıbrıs için mücadele zeminini yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

 “Gönüllerdeki aslan”
Özyiğit, Müzakereci Ergün Olgun’un “Kıbrıs sorununda olası çözümsüzlüğün hazırlığı yapılmalı" açıklamasını ise, “Federal çözüme hiçbir zaman inanmamış, çözümsüzlük çözümdür anlayışındaki siyasi düşüncelerin, kriz ortamını fırsat bilerek gönüllerindeki aslanı dışa vurmaları” olarak değerlendirdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473