banner564

‘Yaşayan Geleneklerimiz’

KKTC El Sanatları Kooperatifi’nin sergisi Saçaklı Ev’de açıldı

‘Yaşayan Geleneklerimiz’
banner598
HABERİN GALERİSİ
'Yaşayan Geleneklerimiz'

'Yaşayan Geleneklerimiz'

KKTC El Sanatları Kooperatifi’nin “Yaşayan Geleneklerimiz” adını verdiği sergisi, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’ın  himayelerinde dün Saçaklı Ev’de açıldı.
Serginin açılışına; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş'ın eşi Nesrin Savaş, diğer komutan eşleri, Başbakan Yardımcılığı Genel Koordinatörü Orçun Kamalı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Solyalı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, DP Ulusal Güçler Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, bazı daire müdürleri, Kooperatif Yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda el sanatları sever katıldı. 

Denktaş: El emeği ve göz 
nuruna saygı duyuyoruz
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş da buradaki konuşmasında; gelenek, görenek ve el emeğimizi büyük fedakarlıklarla bugüne taşımak için çaba gösteren değerli kadınlara ve kooperatife teşekkür ederek başladı. 
“Toplumların refah seviyesi, kültürlerine sahip çıkmalarıyla ölçülür. Bu da bizim için çok önemli bir faktör” diye Müge Denktaş, el emeği ve göz nuru ile işlenen herşeye büyük bir saygı duyduklarını ve el emeğinin kendileri için en büyük hediye olduğunu söyledi. 


Aktoprak: Kültürümüz 
gelecek nesillere aktarılıyor
El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri serginin amacının bir yandan geçmişteki değerlerimiz ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, diğer yandan Kıbrıs Türk Kadınının yeteneği, zarafeti ve yaratıcılığını gözler önüne sermek olduğunu söyledi. 
Aktoprak, “Kırsal kesimlerde yaşayan kadınlarımızın, el emeği ve göz nuru harcayarak yaptıkları ve geçmişteki değerlerimiz ile kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan el sanatları sergisinde sergilenen eserler, kadınımızın yeteneklerini, zarafetini ve yaratıcılığını da yansıtmaktadır” dedi.

Sergi Cumartesi günü de açık
Yılbaşı nedeniyle özel indirimli satışında yapılabildiği sergi 27 Aralık Cumartesi gününe kadar 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474