banner564

Norveç örneği

Rum lideri, Doğal Gaz konusunda morallerin bozulmamasını ve yeni sodajların yapılmasını istedi

Norveç örneği
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesindeki(MEB) “Onasagora” isimli doğal gaz yatağında bulunan doğal gaz miktarına dair ilk bulgulardan ötürü hayal kırıklığı yaşanmaması gerektiğini belirterek Norveç’i örnek gösterdi.
   Norveç’teki en büyük enerji kaynağının bulunabilmesi için aynı parselde dört sondaj yapılmasının gerektiğini ifade eden Anastasiadis, İsrail’in “Tamar” ve “Leviathan” yatakları için de ilk bulguların cesaret verici olmadığını savundu.
Bir gazetecinin, Güney Kıbrıs’ın doğal gaz sıvılaştırma kara terminali kurulması konusunda Rum hükümetinin planlarında değişikliğe mi gittiğini sorması üzerine ise Anastasiadis, Rum hükümetinin bu kararının “var olmaya devam ettiğini ancak bazı koşullara bağlı olduğunu” söyledi.
   Anastasiadis, kara terminali kararı alındığında zengin doğal gaz yataklarının varlığına ilişkin bazı veri ve bilgilerin mevcut olduğunu hatırlatarak, bu kararın araştırmaların sonuçlarına bağlı olduğunu bir kez daha vurguladı.

Yanlışları kabul etti
   Bu arada, basın toplantısında Hükümetin bugüne kadar olan sürecine değinen Anastasiadis, açıklamaları çerçevesinde yanlışlar yapıldığını kabul ederek sorumluluğunu da üzerine aldı. 
    Geniş kabul gören bir hükümetin oluşturulması konusunda Anastasiadis, Rum halkının çıkarlarına odaklanmasıyla, geniş kabul gören bir hükümet oluşturulması konusunda siyasi dinamiklerle diyaloğu ileriye götürmeye kararlı olduğunu söyledi.  Anastasiadis, bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek, yeni hükümetle ilgili önerisinin herhangi bir parti maksadını taşımadığını ifade etti. 
    Siyasi dinamiklerle diyaloğu, noel yortusu sonrasında ileriye götürmeyi hedeflediğini ifade eden Anastasiadis, hedefleri arasında Kıbrıs sorununun kolektif bir şekilde ele alınması, ekonominin daha da düze çıkarılması, devletin çağdaşlaştırılması, dolandırıcılığa sıfır tahammül gösterilmesi gibi konuların da bulunduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474