banner564

4 ay süre verildi

Lefke Çevre Platformunu kabul eden Dinçyürek, halkın endişeleri giderilmeden idari karar üretilmeyeceğini yineledi:

4 ay süre verildi
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lefke Çevre Platformu temsilcilerini kabul etti. 
Dinçyürek kabuldeki konuşmasında, Lefke’de yeni bir maden ocağı işletmesi açılması için istenen izin konusunda Lefke halkının endişeleri giderilmeden idari izin verilmeyeceğini söyledi. 
Dinçyürek, işletme izni için müracaatta bulunan ilgili firmanın, halka yapılacak bilgilendirme konusunda talep ettiği 4 aylık süreye onay verdiklerini de belirterek, “4 ay boyunca ilgili firma yapacağı sunum ve halka vereceği bilgi konusunda hazırlık yapacak. Ama bu 4 ay boyunca hiç bir idari karar üretilmeyeceği konusunda da net kararımızı ilettik. Aynı zamanda bu ek süre talebinin de son kez verildiği kendilerine bildirilmiştir” dedi.

Kaya: Kaygılarımızı anlattık
Lefke Çevre Platformu adına konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da, kaygılarının Lefke'ye, doğaya ve insan yaşamına dair kaygılar olduğunu dile getirerek, toplantıda bu konudaki hassasiyetlerini anlattıklarını ve bakanlığın hassasiyetlerini de öğrendiklerini söyledi.
Kaya, toplantıda devam eden süreçteki bir takım ayrıntılar konusunda da bilgi sahibi olduklarını belirterek, “İnanıyorum ki doğaya dair, insana dair kötü şeyler Lefke'de olmayacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474