banner564

YÖK ve YÖDAK onaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Yakın Doğu Üniversitesi’nde açıldı

YÖK ve YÖDAK onaylı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü açıldı. YÖK ve YÖDAK tarafından da onaylanan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 2014-2015 güz döneminde öğrenci alacak. 
Yakın Doğu Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, alanın ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis ve bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. 
YDÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, bölümün, genetiğin ve genomiğin temel prensipleri ve hastalıklara uygulanabilirliğini öğretmeyi hedefleyen bir bölüm olduğunu kaydetti. Serakıncı, var olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden farklı olarak, bölümde, insan genetiği ve insan biyolojisi çalışmalarının ağırlık kazandığını, hastalıkların moleküler temeli ile genetik mekanizmaları ve klinik ile temel bilimler arasında ilişki kuran eğitim öğretimin temel alındığını ifade etti.
Moleküler Biyoloji ve Genetik eğitimini tamamlayan öğrencilerin iş olanaklarına da değinen Serakıncı, mezunların, üniversiteler ile araştırma merkezleri gibi tüzel ve özel kuruluşlarda araştırmacı olarak görev yapabileceklerini, yine klinik ve genetik tıp ve tanı merkezleri, adli tıp, kamu kuruluşları ile uluslararası araştırma merkezleri ve laboratuarlarında, sanayi (ilaç, tarım, gıda, biyomedikal, transgenik hayvan üretimi v.b.) sektörlerinde iş bulabileceklerini belirtti. 
Son dönemde özellikle genetik klinikler, tüp bebek merkezleri ve uluslararası biyoteknoloji ve biyomedikal şirketlerinin ülke temsilciliklerinde moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunlarına yönelik talepleri olduğuna dikkat çeken Serakıncı, bölümde disiplinlerarası bir eğitim verileceğini de kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473