banner564

Yönetmen Tamer Garip

YDÜ, Kod Adı Venüs’ten sonra ikinci sinema filmi için kolları sıvadı

Yönetmen Tamer Garip
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), ikinci sinema filmini İletişim Fakültesi Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileriyle birlikte çekecek.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, KKTC'de bir sinema sektörü oluşturmak adına atılan önemli adımlardan biri olan Kod Adı: Venüs (2012) filminin başarısının ardından Yakın Doğu Üniversitesi, Tamer Garip'in yazıp yöneteceği ikinci projesiyle öğrencilerine profesyonel bir deneyim kazandırmayı hedefliyor. Hazırlıklarına başlanan ikinci uzun metraj film projesinde, sinema sektörünün profesyonel isimleri ile birlikte bu yıl eğitim hayatına başlayan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü (Film Making and Broadcasting Dep.) öğrencileri yer alacak. Böylece öğrenciler, alacakları eğitimleri sergilemek, meslekleriyle ilgili sağlıklı gözlemler yapabilmek ve öğrendiklerini pekiştirmek için büyük bir fırsat yakalayacaklar. Ayrıca İletişim Fakültesi'nin diğer bölümlerindeki öğrenciler de aktif bir şekilde bu projede görev alacak.
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu'nun verdiği bilgiye göre; Yakın Doğu Üniversitesi'nin gerçekleştireceği ikinci uzun metraj film projesine, fakültede yer alan tüm bölümler öğrencileriyle katkı koyacaklar. Filmin çekim öncesi ve sonrası; kamera, ışık, ses, sanat ve set yönetimi gibi alanlarda Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileri ile birlikte Radyo – TV – Sinema Bölümü faaliyet gösterecek. Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri filmin afiş, jenerik, grafik tasarım ve görsel efektlerini yaparken, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri de söz konusu filmin tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yürütecek. Gazetecilik Bölümü öğrencileri ise projenin matbu medya çalışmalarını üstlenecekler.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474