banner564

Zengin ders içeriği

Müesser Nat, UKÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hakkında bilgi verdi

Zengin ders içeriği
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri, iş hayatlarına başladıklarında işletmelerin teknoloji ile entegrasyonunu sağlayacak ve o işletmenin rekabet gücünü artıracak önemli ve yararlı bilgilerle donatılıyor.
Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, işletme ve bilişim konularını birlikte işleyen ve teknolojiyle yakından ilgili bir bölüm olarak dikkat çekiyor. Bilişim teknolojilerini kullanması gereken işletmelerin ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla kurulan dört yıllık programdan mezun olan öğrenciler bilişim teknolojilerini kullanan modern iş dünyasında, her türlü yönetim pozisyonunda görev alabiliyor. 
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, yaptığı açıklamada söz konusu bölümün, öğrencilere günümüz işletmelerinin ihtiyacı olan iş becerilerini kazandıracak ve çeşitli iş olanaklarına sahip olmalarını sağlayacak şekilde tasarlandığını belirtti. 
Programda verilen derslerle ilgili bilgi veren Nat, program kapsamında yönetim ve organizasyon, bilişim sistemleri ve teknolojileri, sistem analizi ve tasarımı, veritabanı sistemleri yönetimi ve iş zekası gibi derslerin yanı sıra uygulamalı projeler, konferanslar ve seminerlerin de verildiğini kaydetti.  
Araştırma ve uygulamaya dayalı eğitim
Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, öğrencilerin kazanmış oldukları teorik bilgileri, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul bünyesindeki gelişmiş bilgisayar laboratuvarlarında uygulayarak pekiştirdiklerini de belirtti. Nat ayrıca, öğrencilerin bilişimin önemini kavramış firmalarda staj yaparak pratik bilgilerini artırmakta olduklarını ve deneyim kazandıklarını da söyledi. 

Profesyonellerden öğrencilere etkili seminerler
Yönetim bilişim sistemlerinin günümüzde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, öğrencilerin hızla gelişen teknolojiyi ve iş dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmeleri bakımından çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. 
Nat, en son “Geleceğini Yönet (Manage Your Future)” başlığı altında bir seminer düzenlediklerini ve bu seminerde farklı iş alanlarındaki profesyonellerin öğrencilerle bir araya getirildiğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474