banner564

AB finanse etti

Kuzey Kıbrıs’ta Mesleki Eğitim ve İşgücü Piyasasına Yönelik Hayat Boyu Öğrenim Projesi’nin açılış etkinliği gerçekleştirildi

AB finanse etti
banner598

 Raif UZKAN

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin desteğiyle Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO) işbirliği içinde hazırladığı “Kuzey Kıbrıs’ta Mesleki Eğitim ve İşgücü Piyasasına Yönelik Hayat Boyu Öğrenim Projesi”nin açılış etkinliği gerçekleştirildi. 
Etkinlikte konuşan KTTO Başkanı Turgay Deniz, amaçlarının işgücü piyasasındaki mesleki öğretim ve hayat boyu eğitim fırsatlarını geliştirmek, işsizlerin ve işsiz engelli bireylerin becerilerini artırmak olduğunu söyledi. 
“Yıllardır mevcut işgücü ile işletmelerin ihtiyaç duyduğu işgücünün niteliksel olarak birbiriyle örtüşmeyen bir yapıda olması, sorunun dönemsel değil, yapısal olduğunun en önemli göstergesidir” diyen Deniz, işsizliğin hem bireysel hem de toplumsal maliyetinin yüksek olduğuna işaret etti, bu konuda üzerlerine büyük görev düştüğünü söyledi. 

Avunduk: Nitelikli eleman eksikliği…
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk ise, KKTC’de özel sektörün en fazla sıkıntısını çektiği konuların başında nitelikli teknik eleman eksikliği geldiğini kaydetti. 
Özellikle üretim sektöründe yurtdışından personel getirmek zorunda kaldıklarını kaydeden Avunduk, bunun arzu ettikleri bir durum olmadığını ve yerel işgücü piyasasının gelişmesinin önünde bir engel oluşturduğunu söyledi. 

Docherty: 176 bin Euro’luk katkı sağladık
AB Program Destek Ofisi Bölüm Başkanı Michael Docherty ise, iki yıl sürecek projeye 176 bin Euro’luk katkı sağladıklarının, proje ile 240 işsiz gencin ve 70 engellinin ihtiyaçlarının özel olarak ele alınacağını söyledi. 
Konuşmaların ardından KTTO İş Geliştirme Uzmanı ve Proje Koordinatörü Şükran Özerdem ile KTSO Genel Sekreter Yardımcısı, İş Geliştirme Uzmanı ve Proje Koordinatörü Leyla Mahrum projenin detayları hakkında bilgi verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473