banner564

Reformları hatırlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yeni hükümetin önünde çözülmesi gereken birçok konu bulunduğunu ifade etti

Reformları hatırlattı
banner598

 Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kurulacak yeni hükümetin önünde özellikle yapısal reformlar ve ekonomik durum çerçevesinde ivedilikle çözüm bekleyen birçok konu bulunduğuna işaret etti. Oktay,  KKTC’nin istikrarı ve refahı için, uzun yıllardır gündemde olan reformların ciddiyetle, vakit kaybetmeksizin ele alınmasının en temel beklentileri olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'nin ve KKTC'nin bölgedeki enerji denkleminden dışlanamayacağını artık herkesin kabul etmesi gerekmektedir" dedi.
Oktay, “Hedefimiz Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğinin mutlak şekilde sağlanması ve Ada’daki meşru haklarının, güvenliğinin ve refahının garanti altına alınmasıdır” şeklinde konuştu.

Hala Sultan’da iftara katıldı
Akşam saatlerinde KKTC’ye gelen Oktay Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve Vakıflar işbirliğinde, Hala Sultan Cami avlusunda düzenlenen iftar programına katıldı. 
KKTC’ye Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’la birlikte gelen Oktay’a, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de eşlik etti.
KKTC’den ise iftar programına, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, bazı milletvekilleri ve yetkililer katıldı. Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, iftar programının ardından Hala Sultan Camii’nde teravih namazını kıldırdı.
Programda, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter birer konuşma yaptı.
Oktay, “Hepinizi hasretle ve muhabbetle selamlıyor, mübarek Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden hep birlikte nasiplenmeyi Rabbim’den niyaz ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, Kıbrıs’ı milli dava addederek Kıbrıs Türkü’nün daima yanında olduğunu belirttiği TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ve Ramazan-ı Şerifi tebrik dileklerini iletti.
 “Kıbrıs Türkü’nün meşru mücadelesinde, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirme yönündeki kararlılığımızı sizlerin huzurunda bir kez daha yinelemek isterim” diyen Oktay, Anavatan ve Garantör Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, çözüm için her zaman olduğu gibi omuz omuza birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Hidrokarbon adayı cazibe merkezi haline getirdi
Doğu Akdeniz’de keşfedilen hidrokarbon kaynaklarının, Ada’yı daha önemli bir cazibe merkezi haline getirdiğine işaret eden Oktay, Türkiye’nin, her zaman enerji kaynaklarının tüm Ada halkının refahının artması yönünde kullanılması gerektiğini savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini, ancak Rum tarafının, tek yanlı yaklaşımlarıyla, doğal kaynakları da paylaşma niyetinde olmadığını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.
Oktay,  yeni sondaj gemisi “Yavuz”un ise önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz’de aynı şekilde faaliyet göstereceğini söyledi.
Oktay, “Altını çizerek ifade etmek isterim ki; Türkiye’nin ve KKTC’nin bölgedeki enerji denkleminden dışlanamayacağını artık herkesin kabul etmesi gerekmektedir” dedi.

 Yeni hükümetin önünde bekleyen çok konu var
Kurulacak yeni hükümetin önünde özellikle yapısal reformlar ve ekonomik durum çerçevesinde ivedilikle çözüm bekleyen birçok konu bulunduğuna işaret eden Oktay,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin istikrarı ve refahı için, uzun yıllardır gündemde olan reformların ciddiyetle, vakit kaybetmeksizin ele alınmasının en temel beklentileri olduğunu kaydetti.
Oktay, “Böylece KKTC’nin ekonomik yönden güçlenmesi ve siz kıymetli kardeşlerimizin refah seviyelerinin daha da yükseltilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Benter: Verdikleri değerin bir göstergesi
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve heyetinin yoğun programlarında zaman ayırarak Hala Sultan Cami’sinin avlusunda düzenlenen iftara katılmasının, kardeşliğe verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474