banner564

Atatürk minnetle anıldı

Farklı okullardan gençler, 19 Mayıs nedeniyle, devlet ve hükümet yetkililerine protokol ziyaretlerinde bulundu

Atatürk minnetle anıldı
banner598

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, devlet ve hükümet yetkililerine protokol ziyaretlerinde bulunan gençler dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından ayrı ayrı kabul edildi.  

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetleri Dairesi Müdürü Neşe Ertok başkanlığındaki heyette yer alan Levent Koleji öğrencileri, devlet büyüklerine çiçek sunarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlattığı 100. yıl tişörtünü takdim etti.
Gençleri Cumhurbaşkanlığı’nda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bugünden 100 yıl öncesine bakıldığında, Mustafa Kemal Atatürk’ün başardığının ne kadar zor, meşakkatli ve büyük bir iş olduğunun anlaşıldığını söyledi.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Narin Ağa Batkan’ı kabul eden Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce ortaya koyduğu düşüncelerin bugün de geçerliliğini koruduğunu kaydederek, “Biz hala o fikirlerden ışık alıyoruz, alma ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

“Ülkenize, yurdunuza sahip çıkın…”
Uluçay, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılında olduğunu anımsatarak, bu çerçevede ilk kez, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın girişimiyle Cumhuriyet Meclisi’nde gençlik oturumu yapıldığını gençlerin değerli fikir ve görüşlerini burada paylaştığını belirtti.
Lefkoşa Türk Lisesi müdürü Mustafa Şevketoğlu ve öğrencilerden oluşan heyeti kabul eden Özyiğit de gençlere; "Ülkenize yurdunuza sahip çıkın, kendinizi en iyi şekilde geliştirin, geleceği en doğru şekilde geliştirip toplumu aydınlığa taşıyın, sizlere  güveniyoruz" diye seslendi. 
Özyiğit, "Bizlere düşen görev; gençleri en iyi şekilde yetiştirmek geliştirmek ve ülkenin geleceğine katkı koymaktır" diyerek, gençlerin ülkelerine yurtlarına sahip çıkmaları ve geleceği en doğru şekilde şekillendirip geliştirip toplumu aydınlığa taşımasını temenni etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474