banner564

Tatar’ın kararına saygı gösterilecek

Taçoy, hükümet kurma aşamasında UBP içerisinde bakanlık kavgasının olmayacağını savundu

Tatar’ın kararına saygı gösterilecek
banner598

Çiğdem AYDIN
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Hasan Taçoy,  hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde partisi içinde bakanlık kavgasının olmayacağını savundu. Bakanları atama yetkisinin UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da olacağını belirten Taçoy, “UBP’de bakanlık kavgası veya başka bir şey işler olmaz. Milletvekilini halk seçer, bakanlar kurulunu kim atar? Başbakan atar. Dengeleri kurmak için kendi takdirine göre atar. Başbakan kadroyu kurar ve atar bize bir şey söylemek düşmez. Demokrasiye inanıyorsak buna saygı göstermeliyiz” dedi.
Diyalog TV’de yayınlanan Güne Merhaba Programına katılan UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hükümet çalışmaları ve UBP içinde yaşandığı ileri sürülen bakanlık kavgalarını kesin bir dille yalanlayan Taçoy,  “Bakanlık kavgası veya başka bir şey işler olmaz milletvekilini halk seçer, bakanlar kurulunu kim atar Başbakan atar, dengeleri kurmak için kendi takdirine göre atar, halkın bakışı ayrı Başbakan kadroyu kurar ve atar bize bir şey söylemek düşmez demokrasiye inanıyorsak buna saygı göstermeliyiz. Tavrını almak isteyenlerde tavrını alabilir, siyaseti anlamak gerek siyasette ne dostluk vardır nede düşmanlık, siyaset budur. Halk bizi seçiyor ve milletin sesi olun diyor bize bakan olun demiyor. Bakanlık takdir işidir onu da başbakan belirler. Biz çalışırız zamanı gelince çalışmamız doğrultusunda bakanlıkta verilebilir, verilmezse de kavga edecek durumumuz yok. Kendimden örnek vereyim. Hiçbir zaman bana bu bakanlığı verin demedim. Benim ekibimden başkaları gider talep edebilir ama bana ne görev verilirse o nu yaparım, ben vekilsem vekillik görevimi yaparım” dedi.

“Sennaroğlu’ndan gelen bir talep yok”
İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu’nun kendisine Tarım Bakanlığı verilöezse istifa edeceği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Taçoy, “Önder beyle alakalı bana gelen bir şey yok, kendisi de bana karşı bir talepte bulunmadı. Genel başkana bulundu mu bilmiyorum, kendisi bağımsız olduğumuz dönemde de birlikte hareket ettik. Ona ayrı değer veririm her zaman. Önder beyin Demokrat Parti’ye geçerim iddiasına da öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Yetki kiminse yetkiyi onun kullanması önemlidir. O yüzden verilen yetkilerimize sahip çıkmamız gerekir, hepimiz için geçerlidir bu yolumuz budur” ifadelerini kullandı.
Taçoy konuşmasının devamında şunları aktardı: Bakanlıklar noktasında koalisyonda 7’ye 3 gibi duyumlar var. Genel sekreter olarak ben şunu iddia ediyorum, bu hükümete değişim ve gelişimi aşılayacağız bu şekilde öne çıkıp herkese hissettireceğiz. İlk önce nasıl şekilleneceğiz sonrasında da programı yurt içi ve yurt dışı programları tecrübemizle en iyisini halkımıza yaşatacağız. Bu ülkenin tarihi ve ayrı bir misyonu vardır artık dünyanın şekli değişti, her şey gelişti buna ayak uydurmamız gerekiyor. Bazı bakanlıklarımızda eksiklikler var ve geliştirmeliyiz planlayarak, reformlar doğrultusunda bu bakanlıkları ileriye taşıyacağız.

Kamu reformu sonuca ulaşacak
Olası bir hükümet modelinde KIB-TEK gibi önemli konuları, kamu reformu gibi konularda doyuma gelindiği halleriyle bir sonuçlandırma yapacağız. Özellikle yenilenebilir enerji çok gelişti. KIB-TEK’in fiyatları belli, maliyetler nasıl çıkıyor bunları biliyoruz. KIB-TEK’in maliyet yapısı çok değişik bir yapıda ve kar öncelikte. Yenilenebilir enerjinin ön planda olması gerekir, bu ülkede gerçek anlamda enerjinin oturup da senaryosunu yazan yok bunu ancak biz yapabiliriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473