banner564

Açlık grevi sürüyor 

CAS heyetinin, Başbakan Erhürman’la görüşmesinde çözüm çıkmadı 

Açlık grevi sürüyor 
banner598

Cyprus Airport Services (CAS) personelinin Ercan Havalimanı girişindeki açlık grevi devam ederken, CAS’tan bir grup dün Başbakan Tufan Erhürman’la bir araya geldi.

Başbakanlık’ta basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.
Eski CAS personelinin Ercan Havalimanı çemberinde başlattığı açlık grevi beşinci gününde devam ediyor. 
Greve katılanlardan bugüne kadar 8 kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 
Rahatsızlananlardan 5’i tedavilerinin ardından eylem yerine geri döndü. Hastanede biri yoğun bakımda olmak üzere 3 kişinin tedavisi sürüyor. CAS’ın 133 personeli bulunuyordu.

Sağlık örgütlerinden çağrı
Öte yandan 3 sağlık örgütü, açlık grevine giden CAS çalışanlarının sorunlarına, eylemcilerin sağlığı geri dönüşümsüz kritik evreye girmeden ortak akılla çözüm üretilmesini istedi.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, açlık yaptıkları ortak açıklamada, son 3 gün içerisinde 4 eylemcinin hastaneye kaldırıldığına işaret ederek, hiçbir takviye almayan bir eylemcinin ise Lefkoşa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındığını bildirdi.
Hekim örgütleri olarak açlık grevini doğru bulmamakla birlikte insanların bu eylemi ölmek için değil sorunlarına çözüm üretilmesi için yaptığının bilinci içinde olduklarına işaret edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474