banner564

Çoğu evde

“Siyasiler yılbaşını nerede geçirecek?” diye merak edenler için araştırdık

Çoğu evde
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Yılbaşı akşamı için otel ve restoran rezervasyonlarının büyük ölçüde kapandığı belirtilirken, KKTC’deki siyasilerin çoğunluğu evde kalacağını söyledi. Diyalog’a konuşan bakan ve milletvekilleri “Ekonomik durumdan ziyade, yılbaşını evde, aile ortamında geçirmeyi tercih ediyoruz” dedi.
   Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile UBP lideri Ersin Tatar mekân konusunda henüz bir karar vermediğini söylerken, CTP Milletvekili Armağan Candan İstanbul’da olacağını belirtti. HP Milletvekili Mesut Genç ise “Bizim yılbaşı kutlama diye bir kültürümüz yok” şeklinde konuştu. 

Kim, nerede olacak?
Nazım Çavuşoğlu (Milletvekili): 
“Evde ailem ile birlikte geçireceğim. Ekonomik krizle alakası yok biz her zaman evimizde geçiririz ,yeni yılı tüm aile birlikte karşılarız. Çocuklarım da geldiler, Kıbrıs’tadırlar onlarla güzel bir akşam geçireceğiz. 2019 yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.” 
Yasemin Öztürk (Milletvekili): 
“Biz kız kardeşimle evde karşılayacağız, geçen yıl da çıkmadık geçen yıl da annemlerin evinde birlikte karşıladık yeni yılı. Tabi ki ekonomik sıkıntılarla da alakası var. Dışarıya çıkmamamızın özellikle yeni yılda her şeyin fiyatı 3 katı oluyor. Benim eşim de ben de iyi maaş alıyoruz ve biz bile çıkamıyorsak dışarıya ve ekonomik kriz yaşıyorsak özel sektördeki insanlar nasıl yapıyor veya asgari ücretli insanlar hiç bilmiyorum. 2019 yılında savaşların olmadığı insanların mutlu olacağı bir yıl temenni ederim.” 
Aytaç Çaluda (Milletvekili):
“Şu anda bir planımız yok ama büyük bir ihtimalle evdeyiz. Geleneksel olarak zaten evde oluruz ama arada dışarıda da kutladığımız oldu. Bu yıl henüz karar vermemekle birlikte yüksek ihtimalle evde ailemizle birlikte olacağız. 2019 yılının KKTC’ye ve dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesini, silahların olmadığı insanların ölmediği bir yıl olsun. Tabi ki ekonomik krizlerden de uzak olsun çünkü 2018 yılını ekonomik krizlerle geçirdik umarım 2019 yılı ekonomik krizlerden de uzak olur.”
Serdar Denktaş (DP Genel Başkanı \Maliye Bakanı): 
“Henüz bilmiyorum yapılmış bir planımız yok. 2019 yılından dileğim hayat pahalılığının giderek azaldığı, yüzlerin güldüğü, kazaların ölümsüz olduğu bir yıl diliyorum.” 
Sıla Usar (Milletvekili): 
“Yeni yıl gecesini kendi evimde eşim,  oğlum ve annem ile birlikte geçireceğim. Kendi evimizde yakın ailemizle birlikte olmak bizi mutlu ediyor. 2019 yılı için dileğim başta ülkemizde yaşayan tüm yurttaşlara başta sağlık, üretken geçecek mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum. Ülkemiz içinse Kıbrıs sorununda çözüm ile birlikte refah ve umut getireceği bir yıl olsun.” 
Jale Refik Rogers (Milletvekili): 
“ Yeni yıl akşamını evde ailem ve arkadaşlarımla birlikte geçireceğim. Geleneksel olarak zaten evde olmayı tercih ediyorum. 2019 yılında öncelikle herkese sağlık ve huzur diliyorum. Ülkemizde ekonomik sıkıntıların ve şiddetin azaldığı, toplumsal birlik ve beraberliğin artarak çoğaldığı bir yıl olması en büyük temennimdir.”
Koral Çağman (Milletvekili): 
“ Yeni yıl gecesini evimde şöminemi yakarak ailemle birlikte geçireceğim. Dışarıya çıkmayı düşünmüyorum ama şahsen ekonomik krizden değil ev bir kere daha güvenli, samimi ve ucuz o nedenle evimizi geleneksel olarak tercih ediyoruz. Ama tabi ki ülkemizde ekonomik sıkıntılar vardır ve 2019 yılı için dileğim ekonomik sıkıntılarımızı aşabilmek ülkenin daha doğru daha güvenilir bir şekilde yoluna devam etmesidir.” 
Hasan Büyükoğlu (Milletvekili): 
“Yeni yıl gecesi henüz plan yapmadık ama çocukların ikisi de yurt dışında okuyor onlar yok onlarsız da biraz buruk olur. Ama aklımızda olan dedeleri, neneleri ile birlikte belki bir mütevazi otelde dışarıda oluruz biraz da değişiklik olur hepimiz için. 2019 yılı için herkese öncelikle sağlık, hayat pahalılığının çok olmadığı neşeli mutlu huzurlu bir yıl diliyorum.” 
Oğuzhan Hasipoğlu (Milletvekili): 
“ Yeni yıl gecesini ailemle “pijama, terlik, televizyon” şeklinde geçireceğim. Dışarıya çıkmayı ve dışarıda geçirmeyi pek sevmiyoruz. Hele bu yıl bir de bebeğimiz var bir yaşında onun için de en sağlıklısı evde olmak. Bir de 2018 yılını pek de güzel kapatmadık toplumsal açıdan nerdeyse felaketlerle dolu bir yıl oldu özellikle sel felaketinde kaybettiğimiz 4 gencimiz var yeni yıl kutlayacak heves bile kalmadı.  2019 yılı için dileğim 2018 yılı gibi bir yıl olmaması.” 
Erkut Şahali (Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı): 
“Yeni yıl gecelerinde dışarıda olmak hiçbir zaman tercihim olmadı. Birkaç defa geçmişte dışarıda oldumsa da zorunluktan kaynaklandığını söyleyebilirim. Neyse ki bu yıl böyle bir zorunluluk yok ve evimde ailemle birlikte huzurlu mutlu akşam geçireceğiz. Ekonomi ile ilişkilendirmek benim için çok da samimi olmaz. Ben sokağa çıkanlardan değilim demek daha doğru olur. 2019 yılında dileğim huzur. Tüm insanlık için yurt içi ve yurt dışı anlamında uzlaşıyı koşul alarak her türlü sorunun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum ve uzlaşı huzur, ekonomik sıkıntıların aşılması toplumsal bir çok sorunun da uzlaşıyla çözülmesini diliyorum. 
Fikri Toros (Milletvekili): 
“ Yeni yıl akşamını evimde ailemle ve köpeğimle şöminenin başında geleneksel bir şekilde geçireceğim. 2019 yılı için gerek ekonomik gerekse siyasi sorunları birlik beraberlik içerisinde hangi görüşte olunursa olunsun birbirimize kenetlenerek çözmemiz gerektiği çağrısını yapmak istiyorum.” 
Armağan Candan (Milletvekili): 
“ Ben yeni yıl gecesi Kıbrıs’ta olamayacağım, İstanbul’da olacağım. Arkadaşlarımla birlikte geçireceğim. 2019 yılı için dileğim ekonomik krizin etkilerinin azalacağı, doğal afetler yaşamayacağımız sağlık dolu bir yıl olmasını dilerim.” 

Biray Hamzaoğulları (Milletvekili): 
“Ailemle evde özlediğim sevgiyi birlikte karşılamaya çalışacağım. Hepimiz bir hafta önce annemde buluşacağız yılbaşı gecesi de kayınvalideme gideceğim. 2019 yılında enflasyon devalüasyon olmasın Türkiye’de parayı da bir an önce göndersin da bu halkın yüzü gülsün.” 
Salahi Şahiner (Milletvekili): 
“Yoğun yorucu bir yıl geçi o yüzden çekirdek ailemle mütevazı bir gece geçireceğim evimizde. 2019 yılı için siyasi olarak bakacak olursak 2018 yılı ekonomik krizle geçti. Dış etkenlerden arınmış kendi yapabileceklerimizin önünde engel olmayacak, ekonomik gelişmelerle karşı karşıya kalmayacağız kazasız belasız bir yıl olsun dileğindeyim.” 
Mesut Genç (Milletvekili): 
“Benim öyle bir kültürüm yok, herhangi bir kutlama yapmayacağım. Özel bir gece özel bir etkinlik yapmadık bugüne kadar bundan sonra da yapmayız. Bizim ailece yeni yıl kutlama inancımız kültürümüz yoktur. 2019 yılından en büyük dileğim afetlerin olmamasıdır onun dışında da mali sıkıntılarımız var biliyorsunuz bu ekonomik sıkıntının da aşılmasını diliyorum.” 
Gülşah Sanver Manavoğlu (Milletvekili): 
“Annemin evinde ailemle her zaman bu şekilde yeni yılı kutlarız. Dışarısı bize yorucu geliyor zaten evimiz güvenli ve samimi. 2019 yılı için dileğim insanların birbirini öldürmediği, doğal afetlerin yaşanmadığı şiddetin sona erdiği bir sene diliyorum.” 
Hasan Topal (Milletvekili): 
“Ben evde ailemle birlikte geçireceğim, pek dışarıya çıkmayız. Yeni yıla özel daha önceleri de çıkmazdık. Ekonomik durumla alakalı değil. 2019 yılından dileğim her yönden sağlıklı, huzurlu, mutlu bir Kıbrıs Türk halkı akabinde Doğu Akdeniz’in barış bölgesi olması dileğim vardır.” 
Cemal Özyiğit (TDP Genel Başkanı \ Milli Eğitim ve Kültür Bakanı): 
“ Her yıl olduğu gibi bu yıl da evimde ailemle birlikte geçireceğim, ekonomi ile alakası yok biz zaten her yıl evimizde geçiriyoruz. Daha samimi daha içten bir ortam. 2019 yılından barış toplumsal huzur sosyal ve ekonomik gelişmelerin bizlerin lehine olmasını diliyorum.” 
Remiye Eroğlu Canaltay (Milletvekili): 
“Ailece yüksek ihtimal evimizde geçireceğiz. 2019 yılından dileğim daha huzurlu daha sağlıklı ve toplumsal duyarlığı olan bir hükumetin olmasını diliyorum.”
İzlem Gürçağ (Milletvekili): 
“Yeni yılı ailemle birlikte bir restoranda kutlayacağız. 2019 yılında sağlık diliyorum, insanların birbirlerine daha çok hoşgörü sevgi ve saygı göstermesini diliyorum.” 
Bertan Zaroğlu (Milletvekili): 
“Kıbrıs’ta arkadaşlarım ve ailemle birlikte bir restoranda geçireceğim. 2019 yılından çok buhranlı bir yıl geçirdik ama ülkemizin, milletimizin kararlı duruşu ile bu buhranlı günleri aşacağımıza inanıyorum. Özellikle yılbaşı gecesi alkollü araç kullanımı konusunda herkesi bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Lütfen alkollü araç kullanmasınlar üzücü haberler almak istemiyoruz.” 
Ersin Tatar (UBP Genel Başkanı \ Milletvekili): 
“ Ailemle ülkemde geçireceğim kesin ama dışarıya çıkar mıyız henüz bir plan yok. Bilmiyorum ailemle..2019 yılında sağlık ve afiyet diliyorum. Mutluluk ve huzur KKTC gelişebilsin doğru işler yapılsın başka daha ne isteyebilirim. Kendimiz için değil gençlerimiz ve çoluk çocuğumuz için yaşayalım. Tatmin olma duygumuzu biraz geliştirelim artık çevreyi ülkeyi çocuklarımıza bırakacağız onlar için yaşayalım. Şükretmeyi bilelim bu devlet bizlere çok şeyler verdi biz de çocuklarıma bırakacağız.” 
Hasan Taçoy (Milletvekiili): 
“Evimde ailemle birlikte geçireceğim. Her zaman öyle yaptım, ekonomi ile alakalı değil. Ben sevmiyorum, mecbur olmadıkça dışarıya çıkmam.  2019 yılından beklentim Kıbrıs meselesinin ciddiyetle bir çözüme gidebilmesi iki devletli bir çözüme ulaşabilmesi öte yandan 2018 yılında ekonomik ciddi sıkıntılar yaşadık bu kapsamda ekonomik göstergelerin iyi olması ve Anavatan Türkiye ile mali protokolün imzalanmasını diliyorum.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 5 yıl Önce

Çok merak ederim acaba Erkut bey HANGİ evinde HANGİ ailesiyle girecek bu "huzurlu" 2019a?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474