banner564

‘Vay başıma gelenler’

Bet ofise sahte 200 liralık banknot veren Mervan Dinç, tutuklandıktan sonra 5 bin lira kefalet ödeyerek serbest kaldı

‘Vay başıma gelenler’
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da sahte paralarla bet oynayan Mervan Dinç, şikâyet üzerine tutuklandı. Zanlı sahte 200 TL’yi bet ofis görevlisine verip, 20 liralık kredi talep ettiği ve para üstü 180 TL aldığı belirtildi.     Ülkeye bir ay önce turist olarak giriş yapan zanlı soruşturmanın ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mervan Dinç’in, 22 Aralık’ta saat 19.30’da sahte 2 adet 200 TL’lik banknotları Lefkoşa Sarayönü’nde faaliyet gösteren Nicosia Betting’e götürüp, doldurmuş olduğu 20 TL’lik kuponu görevliye bir adet 200 TL’lik banknotu verip, 180 TL nakit para alarak, sahtekârlıkla kredi temin ettiğini belirtti.  Polis, zanlının işyeri güvenlik kameralarından tespit edilerek önceki gün tutuklandığını, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, bir ay önce KKTC’ye turist statüsünde giriş yaptığını söyleyerek, teminata bağlanmasını talep etti. 
    Mahkeme, bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 5 bin TL nakit teminat yatırması koşullarıyla zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 
   Mahkemenin kararı sonrasında 5 bin lirayı ödeyen Mervan Dinç “Vay başıma gelenler’ diyerek dert yandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474