banner564

40 öğrenci  okula gitmedi

Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören 5 çocukta uyuz hastalığı görülmesi paniğe neden oldu

40 öğrenci  okula gitmedi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda 5 öğrencide uyuz hastalığın görülmesi herkesi paniğe soktu. Okulda eğitim gören 40 öğrenci salgın tehlikesi nedeni ile derse gitmedi. Geçtiğimiz Cuma günü okulda ilaçlama yapılmasının beklendiği ancak Sağlık Dairesi ekiplerinin harekete geçmediği öne sürüldü.
Diyalog muhabirine konuşan, öğrenci velilerinden Mustafa Kemal Baydar, dün 40 öğrencinin ailesi tarafından okula gönderilmediğini ifade etti.
Okulda 5 öğrencide uyuz hastalığı görüldüğünü ve gereken tespitlerin yapıldığını belirten Mustafa Kemal Baydar, Cuma günü okula ilaçlama yapılacağının kendilerine bildirildiğini, ancak okul yönetiminin her türlü hazırlığı yapmasına rağmen, gerekenin yapılmadığını ifade etti. 

Yüzlerce öğrenci söz konusu
Baydar, “Sağlık Dairesi’nden kimseye ulaşamıyoruz, telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Cevap verseler bile yüzümüze kapatıyorlar” şeklinde konuştu. Gazimağusa Kaymakamlığı ve Gazimağusa Belediyesi’ne de durumu aktardıklarını belirten Baydar, “Sağ olsunlar bizimle ilgilendiler, kaymakamlık Sağlık Dairesi’ni aradı. Onlar topu müdüre attı, belediye ise çocukların sağlığını da düşünerek ne tür bir ilaç kullanacağı konusunda bir fikri olmadığı için kısıtlı şekilde yardım edebildi. Ancak Sağlık Dairesi çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıyor” dedi.
İlaçlamanın maddiyat nedeni ile yapılamayacağı şeklinde bir duyum aldıklarını belirten Baydar, okulda 400 öğrenci olduğunu ve gerekirse bu öğrencilerin ailelerinin para toplayarak gerekli ilacı alabileceğini de ifade etti. Baydar, “Sorun paraysa onu da biz hallederiz, önemli olan çocuklarımızın sağlığı” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473