banner564

“Adaya yatırım yapın”

Almanya’da temaslarda bulunan Türk ve Rum ticaret odaları çözüm için destek istedi

“Adaya yatırım yapın”
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Güney Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Almanya’da bulunduğu temaslarda, çözüm için destek istedi ve adaya yatırım yapılması çağrısında bulundu. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan verilen bilgiye göre, Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ile Güney Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides, 15-17 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Nikolai von Schoepff nezaretinde Berlin, Münih ve Hannover’de temaslarda bulundu. 
Görüşmeler sırasında çözümün Doğu Akdeniz’de istikrar ve refah bölgesi yaratılmasına vesile olacağını anlatan Oda başkanları, turizm, enerji, inşaat ve altyapı alanları başta olmak üzere çok sayıda alanda da yatırım fırsatı doğacağını işaret etti ve böylece hem Kıbrıs’taki ekonominin paydaşlarının, hem de yatırımcıların kazançlı çıkacağını örneklerle anlattı. 
Görüşmeler sırasında Kuzey Kıbrıs’taki gelişmelere ilişkin bilgiler sunan Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, AB’ye aday ülkelerin ekonomilerinin uyum için uzun süreli hazırlık dönemlerinden geçtiğini, fakat Kuzey Kıbrıs ekonomisinin hiç gecikmeden kalkındırılması ve AB’ye uyumlaştırılmasının şart olduğunu vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473