banner564

Çevre faciası sona erdi

Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü ODTÜ Kalkanlı Kampüsü yanında bulunan çöp alanı kapatıldı

Çevre faciası sona erdi
banner598
Kalkanlı’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü yanında bulunan ve günde 20 kamyon çöp dökülen çöp alanı, dünden itibaren çöp dökülmesine kapatıldı. 
Kalkanlı çöplüğü alanının kapatıldığını açıklayan Çevre ve Doğal Kaynaklara Bakanı Hakan Dinçyürek, bölgeye çöp dökülmesine cezai müeyyide uygulanacağını da bildirdi.
Hakan Dinçyürek, kapatıldığını açıkladığı Kalkanlı çöp depolama alanında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, OTDÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Turgut Tümer, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli de katıldı.
Dinçyürek konuşmasında Kalkanlı’daki çöp depolama alanının kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir çöp depolama alanı olmadığını devamlı vurguladığını ve Bakalar Kurulunda gündeme getirdiğini anlattı.
Söz konusu çöp depolama alanının bölge insanını rahatsız etmesinin yanında, OTDÜ KKK için de olumsuzluklar yarattığını belirten Dinçyürek, “Tüm dünyadan KKTC’ye öğrenci davet ediyoruz, ama çevre anlamında ortaya koyduğumuz bu faciayla ne eğitim ne de turizm yapılabilir... Bugün itibarıyla, buradaki bu vahşi depolama alanını kapatıyoruz” dedi. 
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Dikmen Çöplüğünün kapatılmasıyla Kalkanlı Çöplüğüne dökülen çöp miktarının günde 5 kamyondan bir anda 20 kamyona çıktığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474