banner564

“Gençler Burada Vekiller Nerede”

Eczane açılışlarını düzenleyen tüzüğe karşı çıkan öğrenciler, tepkilerini Meclis önüne taşıdı

“Gençler Burada Vekiller Nerede”
banner598
Eczacılık fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi, “Eczane Açılışlarının Düzenlenmesi Tüzüğü”nü Cumhuriyet Meclisi önünde protesto etti.
Pankartlarıyla Meclis önüne gelen öğrenciler düdüklerle hükümete tepki gösterirken, “Birlik Mücadele Dayanışma”, “Gençler Burada Vekiller Nerede”, “Faşizme Ölüm Gençlere Hürriyet”, “Biz De Göç Etmek İstemiyoruz” sloganları attı ardından basın açıklaması okudu.
İnisiyatif adına yazılı açıklamayı okuyan Esra Halkın, daha önce (10 Haziran) Bakanlıkla yapılan görüşmede Eczacılar Birliği, üniversiteler ve eczacılık öğrencilerinin fikirlerinin alınacağının söylenmesine rağmen, hiçbir şekilde üniversitelerin ve öğrencilerinin bilgilendirilmediğini savundu. 
350 metre kuralının ülkedeki mevcut şartlarla yeni eczane açılışını imkânsız kıldığını kaydeden Halkın, 350 metrenin çok büyük bir alan olduğunu ve bunun yasakla eş anlamlı olacağını söyledi.

Özcenk’ten destek
UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, Meclis dışına çıkarak öğrencilere destek verdi.
Tüzüğün aceleyle hazırlandığını Anayasaya aykırılıklar içerdiğini ve düzeltileceğini savunan Özcenk, tüzüğün hâlihazırda üniversitelerde öğrenim gören öğrencileri kapsamaması gerektiğini dile getirdiklerini kaydetti.

Gülle randevu verdi
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de Meclisten çıkarak öğrencilerle konuştu.
Gülle bugün saat 15.00’te öğrenci temsilcilerinden oluşan 5 kişilik bir grubu Bakanlıkta kabul edeceğini ve bilgilendireceğini söyleyerek, yasanın genel mantığına bakıldığında önceliğin yeni eczane açılmaması olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474