banner564

Uyarıcı bir anket

Rum halkının yüzde 79’u Muhafız Ordusu’nun devamını isterken, askerliğin kaldırılmasına destek verenlerin oranı yüzde 9’da kaldı

Uyarıcı bir anket
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre halkın yüzde 79’u, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) devamını istiyor. Halen 2 yıl olan askerlik süresinin azaltılmasını talep edenler de RMMO’nun varlığının gerekli olduğunu bildirildi.
  IMR şirketinin 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında, Güney Kıbrıs genelinde 18 yaş ve üstü 400 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre; Rumların yüzde 79’u, RMMO’nun varlığının devam etmesi yönünde görüş belirtirken, yüzde 47’si de askerliğin devam etmesi, ancak askerlik süresinin 14 aya indirilmesi gerektiğini beyan etti.
   Fileleftheros gazetesine göre; katılımcıların yüzde 24’ü askerliğin kaldırılması ve askerliğin yalnızca meslek olarak icra edilmesi yönünde görüş belirtirken, askerliğin tamamen kaldırılmasını isteyenlerin sayısı yüzde 9 oranında kaldı. Rumların yüzde 13’ü de askerlik süresinin 2 yıl olarak kalmasını istedi.
   Ankete göre katılımcılar, bedelli askerliğe de karşı çıkıyor. Bedelli askerliğe bakış açıları sorulan katılımcıların 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474