banner564

Aileler birleşti

Bakan Saner, muhaceret affından bugüne kadar 2 bin 347 kişinin yararlandığını açıkladı

Aileler birleşti
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Muhaceret Affı’nın, yüz kızartıcı ve adi suçlardan dolayı ihraç edilenleri kapsamadığını, çalışma izni ve iş kurma izninden dolayı cezaya düşenleri, ihraç edilenleri ya da ziyaretçi izninden dolayı kayıt dışı duruma düşenleri kapsadığını yineledi.
Çalışma ve Muhaceret Affı’nın birbiriyle paralel iki konu olduğunu kaydeden Saner, affın çıkarılmasında, Girne SOS Gençlik Evi ziyareti sırasında karşılaştığı iki kardeşin durumundan çok etkilendiğini ifade etti.
Annelerini kaybeden çocukların çalışma izninden dolayı cezalı duruma düşüp ihraç edilen babalarını 10 yıldır göremediğini anlatan Saner, çocukların babasının ülkeye turist olarak dahi gelememesinin kabul edilebilir bir durum olmadığına ve bir insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti.
"Hiç kimse bir başkasının suçundan dolayı bu ülkeden ihraç edilmemeli" ifadelerini kullanan Bakan Saner, affın yalnızca duygusal değil ekonomik gerekçesi olduğunu, ülkede yetenekli iş gücünün gittikçe azalmakta olduğunu, iş dünyasının bu konuda ciddi sıkıntıları bulunduğunun altını çizdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Saner katıldığı bir televizyon programında Bakanlığın çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bugüne kadar 6 tane af çıktığını ve 2’sinin kanun hükmünde kararname, 4 tanesinin ise yasa şeklinde yapıldığını aktaran Saner, bu aflardan 3’ünün CTP’nin hükümette olduğu dönemlerde çıkarıldığına dikkat çekti.
Saner, 16 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren aftan bugüne kadar 2 bin 347 kişinin yararlandığını söyledi.

Karpaz’a engelli merkezi
Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa’da engellilere hizmet veren 3 adet 18 Yaş Üstü Engelli Merkezi’nin olduğunu kaydeden Saner, 2017 yılında dördüncü merkezi Karpaz’da açmayı düşündüklerini söyledi. 

Sigorta affı için erken
Sosyal Sigortalar Dairesi’nin mali durumuna dikkat çeken Saner, “12 prim toplayıp sene sonunda 13 maaş ödeyen tek ülkeyiz. Bir kasaya 12 prim girip 13 maaş çıkıyor. Sigortalıların maaşlarını ödemek için Daire para borçlanıyor ve borçlanırken de faiz ödüyor. Dolayısıyla af çıkarmak için kapsamlı bir çalışma gerekiyor. Yeşerttiğin umutları köreltmek kadar kötü bir şey yoktur. O yüzden sigorta affından konuşmak için çok erken" ifadelerini kullandı.

“Hükümet uyum içinde”
Hükümetin çalışmalarını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, hükümetin uyum içinde çalıştığını ve bunun piyasaya olumlu yansıdığını söyledi.
Eski dönemden kalma ödemelerin yapıldığını kaydeden Saner, müteahhitlere ciddi ödemeler yapıldığını ve tarım sektörüne kaynak ayrıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473