banner564

“Savunmaya hiç bilgi verilmedi”

Sonucu merakla beklenen “Yasadışı kürtaj” skandalının tutuklu sanıkları aleyhine getirilmek istenen 15 ek davaya avukatları itiraz etti

“Savunmaya hiç  bilgi verilmedi”
banner598
Dava sonucu ülke genelinde merakla beklenen “Yasadışı kürtaj” skandalının tutuklu sanıkları Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyet huzuruna çıkarıldı.  Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti.
Sanık avukatları Güneş Menteş, Mustafa Şener, Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay adına söz alan Avukat Serhan Çınar,  iddia makamının sanıklar aleyhine getirmek istediği 15 ek davanın usulsüz olduğunu ifade etti. Çınar, iddia makamının sanıklar aleyhine getirmek istediği 15 dava ile ilgili ifadeleri savunmaya sunmadığını, bunun adil bir yargılamaya engel olacağını söyledi. Çınar, 15 dava ile ilgili bilgi verilmeden savcılığın tadilat yapacağı gerekçesi ile dava dosyasına ek davaları eklemesine itirazları olduğunu ifade etti.
Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ın avukatı Emre Kadri ise sanıklar aleyhine getirilmek istenen 15 dava ile ilgili savunmaya hiçbir bilgi verilmediğini ifade ederek, iddia makamının bu davalarla ilgili varsa tanık ifadeleri ve diğer dokümanları savunmaya vermesi gerektiğini, aksi takdirde adil bir yargılama yapılamayacağını dile getirdi. 

“5 dava ile ilgili duruşmaya hazırız”
Emre Kadri, sanıklar aleyhine daha önceden getirilen 5 dava ile ilgili duruşmaya hazır olduklarını ifade ederek, iddia makamının dava dosyasına eklemek istediği 15 dava ile ilgili ise tüm bilgi ve belgeleri savunmaya vermesi ve değerlendirme yapılabilmesi için 10 günlük süre tanınması halinde itirazları olmayacağını vurguladı.
Sanık avukatlarının ardından söz alan davanın savcısı Erdinç Akyener, avukatların beyanlarının hem polisi hem de savcılığı suçlayıcı olduğunu ifade ederek, mahkemeden konuşma yapmak için süre istedi.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık eden Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, duruşmaya 10 dakika ara verdi. Yargıç, 10 dakikalık aranın ardından duruşmayı kaldığı yerden devam etmek üzere bugün saat 10.00’a erteledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474