banner564

“Manevi Havama Dokunma”

Çatalköy’deki Hz. Ömer Türbesi’nin bulunduğu sahil üzerine, birden çok kumarhaneli otel yapılması yönündeki çalışmalar protesto edildi

“Manevi Havama Dokunma”
banner598
Çevre tahribatının engellenmesi ve dini eserlerin korunması hedefiyle oluşturulan “Manevi Havama Dokunma Platformu”, “Çatalköy’deki Hz. Ömer Türbesi’nin bulunduğu sahil üzerine, birden çok kumarhaneli otel yapılması yönündeki çalışmaları” Cumhuriyet Meclisi önünde protesto etti.
Platforma üye 30’a yakın derneğin temsilcilerinin katılımıyla Cumhuriyet Meclisi önünde düzenlenen eylemde, “Türbenin Yanında Casino İstemiyoruz”, “Betonlaşmış Sahillere Dur Deme Vakti”, Tarihi Dokumuzu Koruyalım”, “Tarihi Eserlerimize Sahip Çıkalım”, “Çevre Felaketine Son” yazılı pankartlar açıldı.
Eylemde, platform adına Mehmet Gökçebağ tarafından okunan basın bildirisinde de, “Platform olarak Kıbrıs’ın kültürel, tarihi ve manevi değerlerine sahip çıkmak” amacıyla eylemin düzenlendiği kaydedildi.
Açıklamada, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e verilmek üzere bir mektup hazırlandığı da belirtildi.

Destek turları…
Öte yandan Platform, türbenin yanındaki inşaatın durdurulması için dün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Tözün Tunalı, bugün ise Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve Halk Partisi Başkanı Kudret Özersay’ın ziyaret edileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474