banner564

“Hukuk dışı durum yok”

Ercan Havalimanı’nda her şeyin devletin kurallarına uygun şekilde yürütüldüğünü söyleyen Bakan Dürüst, kamuoyunun vicdanının rahat olmasını istedi

“Hukuk dışı  durum yok”
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı’nda incelemelerde bulunarak inşaat çalışmalarını sürdüren yetkili firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Dürüst incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, çalışmaları yürüten T&T firmasının tamamen Bakanlığın denetim ve gözetiminde olduğunu, Ercan Havalimanı konusunda son derece hassas olduklarını vurgulayarak, “Ercan konusunda Başbakan Hüseyin Özgürgün ile de çok sıcak bir temas halinde çalışacağımı ve çalıştığımı göreve geldiğim ilk günden itibaren söylüyorum.
Ayrıca, Başsavcı ve Bakanlar Kurulu’nu da konu hakkında zaman zaman bilgilendiriyorum” dedi. 
Gözlemlerine göre Ercan Havalimanı’nda işlerin dört dörtlük yürüdüğünü ve küçük bir istimlak sorunun yaşandığını anlatan Bakan Dürüst, çok küçük bir maddi kaynak aktarılması ile bunun çözülebileceğini belirtti.
KKTC devletinin en büyük inşaatının Ercan Havalimanı’nda gerçekleşmekte olduğuna dikkat çeken Bakan Dürüst, “Bugüne kadar böylesi büyük bir inşaat yapılmadığı gibi, ülkemizin en büyük yatırımı ile karşı karşıyayız” dedi.

7-8 milyon yolcu
Yeni terminal binasında ilk etapta 5 milyon, ardından 7-8 milyon kişiye hizmet verebilecek bir konuma gelineceğini anlatan Bakan Dürüst, Ercan’da çalışmaları yürüten tüm ekiplere de teşekkür etti.
Yatırımı gerçekleştiren firmanın ve devletin üzerine düşen ne ise en hızlı ve en doğru zamanlarda yapılması gerektiğine işaret eden Bakan Dürüst, “Hedef 2018’de Ercan’ı halkın hizmetine açmaktır” dedi.

Türk Birliği Dayanışma Derneği’ni kabul etti
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Türk Birliği Dayanışma Derneği’nden bir heyeti kabul etti.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Güven Arlıklı ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin yeni kurulduğunu ve amaçlarının Türk dünyasında KKTC adının daha fazla tanınması amacıyla çalışmalar yapılması, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi olduğunu söyledi.
Arıklı, Türk Dünyası Gençlik Formu’na Bakan Dürüst’ü de davet etti.
Bakan Kemal Dürüst de, Türk dünyası ve KKTC için yapılacak çalışmaların başarılı olmasını diledi ve gençlik formunun geleceğe yapılacak olan yatırım anlamını taşıdığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474