banner564

Alternatif olabilir

Bakan Nami, Kıbrıs’ın solar enerji kullanmak için çok uygun olduğunu vurguladı

Alternatif olabilir
banner598

  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Enerji Araştırma Merkezi (ENAR) ve Miami Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen “16. Uluslararası Temiz Enerji Konferansı”, dün, saat 09:00’da, Salamis Bay Conti Resort Hotel’de düzenlenen açılış töreniyle başladı. 

Açılışta konuşan  Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs’ın solar enerji kullanmak için çok uygun olduğunu vurguladı.
Solar enerjinin az kullanılma sebebinin üretilen solar enerjiyi depolamak için gerekli teknoloji eksikliği olduğunu söyleyen Bakan Nami, devlet olarak hedeflerinin şebekeleri daha büyük bir şebekeye bağlamak olduğunu vurguladı.
KKTC’de gündüzleri solar enerji, akşamları ise şebekeden sağlanacak enerjinin  kullanılabileceğini dile getiren Bakan Nami, yeni sistem ile daha fazla enerji üretileceğini,  ülkenin kendi enerji üretim sisteminin yenileneceğini, var olan dağıtım sistemlerinin daha etkili ve güvenilir olmaları için modernleşeceğini ve daha temiz bir çevre ile daha rekabetçi bir ekonomi olacağını vurguladı.
Cuma gününe kadar devam edecek olan konferans açılışında DAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve DAÜ Enerji Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Uğur Atikol, Fredonia New York Devlet Üniversitesi Bilgisayar ve Enformatik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Arnavut, Miami Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hongtan Liu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da birer konuşma yaptı.  
DAÜ açıklamasına göre, açılış konuşmalarının ardından Münih Teknik Üniversitesi’nden davetli konuşmacı Dr. Petra Belle; “Fuel Cells – From Fundementals to Systems – Yakıt Hücresi Araştırmalarında Elektron Mikroskobu Kullanımı” konulu sunum gerçekleştirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473