banner564

Siyasete heyecan geldi

DP’den hem UBP’ye, hem de Harmancı’yı destekleyenlere Gencay Eroğlu sürprizi

Siyasete heyecan geldi
banner598

 Raif DOĞRU

   Demokrat Parti (DP); koalisyon ortaklarının Lefkoşa’da Mehmet Harmancı’yı destekleyeceğine ilişkin iddiaları çürüten bir adım attı ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı, Gençlik Dairesi eski Müdürü Gencay Eroğlu’nu aday gösterdi.
   DP lideri Serdar Denktaş’ın sürpriz Lefkoşa adayı,  UBP’nin adayı Hasan Sertoğlu’nun durumunu da tartışma konusu yaptı.
   Hala UBP üzerinde büyük etkisi olduğu bilinen Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, 24 Haziran seçiminde tüm gücüyle kızı Gencay için çalışacağını belirten UBP kurmayları “Bu durumda Hasan Sertoğlu’nun kazanma şansı azalacak ve kaybetmesi halinde UBP’de erken kurultay girişimlerini hızlandıracak” diyor.
   İktidarda iken ‘Hodri Meydan’ diyerek ülkeyi erken seçime götüren ve partisini muhalefete düşüren Hüseyin Özgürgün’ün, partinin önünü açmak için istifa mekanizmasını çalıştırmadığına dikkat çeken UBP’li kurmaylar “Eroğlu’nun bu hareketi istesek de istemesek de olağanüstü kurultay ve yeni genel başkan seçimini hızlandıracak” diyerek, gerekli hazırlıkların şimdiden başladığını iddia ediyor.
Demokrat Parti (DP), dünkü Parti Meclisi toplantısının ardından 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimde, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı’na Gencay Eroğlu’nu aday göstereceğini açıkladı. 


Sadıkoğlu kendisi çekildi
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kısa bir süre önce Lefkoşa’da belediye başkan adayı olarak Okyay Sadıkoğlu’nu belirlediklerini ancak birkaç gün önce Sadıkoğlu’nun adaylıktan çekilmek istediğini bildirdiğini söyledi. Denktaş, Sadıkoğlu’yla, DP Başkan Yardımcısı olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Denktaş, Sadıkoğlu’nun çekilmesiyle yeniden farklı adaylar üzerinde durduklarını, hiç kadın aday olmadığını dikkate alarak Gencay Eroğlu’na teklif götürdüklerini açıkladı.

“Siyasetten uzak kalmam imkansızdı”
Gencay Eroğlu, DP Parti Meclis’ine hitaben yaptığı konuşmada, siyasetin içinde büyüdüğünü, ancak gerek meslek hayatında gerekse özel hayatında insana değer verip herkese eşit mesafede durduğunu belirterek, “Büyüdüğüm ortam içerisinde siyasetten uzak kalmam imkânsızdı” dedi.
Topluma hizmetin önemini yaşadığı ortam içerisinde öğrendiğini dile getiren Eroğlu, toplumsal hizmete olan ilgi ve duyarlılığın sonunda damarlara işleyerek, yaşam şekli haline geldiğini belirtti.
Eroğlu, kamu sektöründe uzun yıllar hizmet verdiğini ve Dipkarpaz’dan, Güzelyurt’a kadar ayırım yapmadan her gencin devletin olanaklarından yararlanmasını sağlamaya çalıştığını anlatarak, sivil toplum örgütleriyle gençlerin dünyaya açılmasını, öğretmenlik yaparken öğrencilerin en geçerli, en yeni bilgilere ulaşmalarını sağlamaya çalıştığını anlattı.
Eroğlu, gerekli tüm koşulların adaylık için hazır olduğunu belirtti.

DP 15 Mayıs’a kadar başvuru kabul ediyor
Öte yandan, Demokrat Parti, 24 Haziran’da gerçekleşecek Yerel Seçimlerde Belediye Meclis Üyeliğine aday adaylığı başvurusu kabul ediyor.
DP Parti Meclisi’nde bugün alınan kararda son başvuru tarihi 15 Mayıs olarak belirlendi.  Başvuruların, DP Genel Merkezi ve İlçe Başkanlıklarına yapılması gerektiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473