banner564

Anlamlı tepki

Turizm şölenine katılmayacaklarını açıklayan Güngördü, “Girne Limanı’nın durumu ortadayken, festival düzenlemek doğru değil” dedi

Anlamlı tepki
banner598

 Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Limanı’nın durumu ortadayken, ülke turizmini tanıtmak amacıyla festival ve şölenler düzenlemenin doğru olmadığını savundu ve bu etkinliklere harcanacak zaman ve paranın limanın iyileştirilmesinde kullanılması gerektiğini belirtti.

Güngördü, yapılan tüm girişimlere rağmen limandaki olumsuzlukların giderilmemesi nedeniyle Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından 21 Nisan Pazar günü Girne Antik Liman’da düzenlenecek Turizm Şöleni’ne bu yıl katılmayacaklarını açıkladı.
Güngördü açıklamasında geçen yıl düzenlenen şölene tüm birimlerle büyük katkı koyduklarını hatırlatttı.
Güngördü özetle şunları aktardı: “Girne Antik Liman sadece Girne’nin değil tüm Kıbrıs’ın en önemli turistik yeridir. Kuzey ve Güney Kıbrıs’a gelen turistler mutlaka limanı görmek ister. 365 gün sorunlarla boğuşan Girne Antik Limanın, sadece bir gün hatırlanıp burada şölen düzenlenmesini, meclis üyelerimizle birlikte uygun görmüyoruz.
Girne Antik Limanın durumu, kentimizin ve ülkenin imajı ile tanıtımı açısından son derece önemlidir. Bu nedenle limanın daha iyi bir noktaya gelmesi için komiteler kurulmalı, binalar restore edilmeli, altyapı çalışmaları yapılmalı, yetkiler belediyeye devredilmelidir. Mendirek aydınlatılmalı, deniz suyuna dayanıklı ve dokuya uygun olarak tamir edilmelidir. Antik Limanda işleri sahiplenecek ve yürütecek ortak bir sekretarya oluşturulmalıdır. Bugünden itibaren yapılacak tüm işler için somut adımlar atılmalıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474