banner564

Çalkantılara çare olmayacak

Eyüp Bartık, Merkez Bankasının faiz artırım kararının uzun vadeli yatırımlara olumsuz etki yapacağını bildirdi

Çalkantılara  çare olmayacak
banner598

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Eyüp Bartık, Merkez Bankasının faiz artırım kararının uzun vadeli yatırımlara olumsuz etki yapacağını bildirdi.

Bartık, yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan istikrarsızlığın faturasını özel sektörün ödediğini ileri sürdü.

Merkez Bankasının faiz artırımı kararını değerlendiren Bartık, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası Para Piyasa Kurulu'nun olağanüstü toplantısında faiz artırımı kararı uzun vadeli yatırımlar için olumsuz etki yapacak. Bu nedenle hükumetin yatırımcılar için 'maliyetleri azaltıcı, yatırımları özendirici' adımlar atması gerekiyor. Dünya ekonomisinde bol likidite dönemi yerini küresel düzeyde mali sıkılaşmaya bırakması ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerin aleyhine döndü. Tüm gelişmekte olan piyasaların tekrar fiyatlandığı bu dönemde Merkez Bankası'nın zamanında ve daha proaktif adımlar atmayı sürdürmesini bekliyoruz. Son gelişmeler faizleri yükseltmenin de tek başına sosyo-ekonomik çalkantılara çare olmayacağını göstermektedir."

Bartık, ekonomik istikrarın korunması için herkesin çaba göstermesi gerektiğine işaret etti. 

İç dinamiklerden çok dış dinamiklerden kaynaklanan etkinin gelecekte daha fazla olacağını anlatan Bartık, "Dövizdeki dalgalanmalarda hem yukarı hem aşağı hareket olabilir. Ülkemizin sanayi sektöründe büyümesi gerekiyor. Sanayide kaba üretim yapıyoruz. Dünyada artık teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere yönelme var. Gelişmemizi sürdüreceksek yapısal sorunları mutlaka hızla sonuçlandırmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473