banner564

Açık kart verdi

Talat, “Eroğlu çözümü sağlarsa aday olmam, desteklerim” dedi

Açık kart verdi
banner598

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs sorununu çözmesi halinde zaten aday olmayacağını ve onu destekleyeceğini söyleyerek, kendi adaylığı konusunda karar vermediğini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, 2. Cumhurbaşkanı Talat katıldığı bir TV programında çeşitli soruları yanıtladı.

 

Kazayı yapanın hiç mi suçu yok?

Trafik konusunda “Ne yapmalı?” şeklindeki bir soruyu değerlendiren Talat, son dönemlerde ülke insanına büyük acılar çektiren trafik kazaları ile kanser vakalarının sıklığına değindi. Talat, trafik kazalarının çok farklı boyutları ve nedenleri olduğunu, insanı hazırlıksız yakaladığını, bunun da aile ve arkadaş boyu acılara yol açtığını belirtti.

Güzel bir karar alındığını, trafikte tüm yetkilerin bir bakanlığa devredildiğini kaydeden Talat, bunun hayata geçirilmesini isterken, kazalar üstüne özellikle görüş belirten köşe yazarları ve sivil toplum örgütlerinin neredeyse tümünün hatayı devlete bulduğunu belirtti ve “Kazayı yapanın hiç mi suçu yok?” diye sordu.

 

Dövizle borçlanma yanlış

Dövizdeki gelişmelerin sorulması üzerine Talat, döviz ile borçlanma ve iş yapılmasının yanlış olduğunu ve bir şekilde önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişte TL’nin yüzde 176’lara kadar değer kaybettiğinin görüldüğünü kaydeden Talat, ancak koşulların geçmişteki gibi olmadığını ve döviz yükselişinin gerileyeceğini düşündüğünü söyledi.

Dövizle borçlanmaya karşı çıkan Talat, döviz borçlananlarla alacaklıların bir araya getirilmesini önerdi. Talat, bunun geçmişte yapıldığını hatırlattı ve devletin tarafları bir araya getirerek anlaştırdığını belirtti.

 

Eşcinsellik bir gerçek

Ceza yasası meclisten geçerken Ana Muhalefet UBP’nin meclis salonuna girmemesinin sorulması üzerine Talat, bunun doğru olmadığını, bu tavırla tüm yasayı reddettiklerini söyledi.

2. Cumhurbaşkanı Talat, AB normlarına dikkat çekerek, UBP’nin meclise girip şerhini koymasının daha uygun olabileceğini düşündüğünü, ileride Annan planında Eroğlu’nda da görüldüğü gibi, bu tutumlarından mahcubiyet duyabileceklerini kaydetti.

Eşcinsellik konusunda, bu gerçeğin dünya var oldukça var olduğunu söyleyen Talat, “Kimse kimsenin kahyası olmaya kalkışmamalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474