banner564

Ekonomide olumlu  iklime dikkat çekti

Albank Genel Müdürü Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu ODTÜ’de konferans verdi

Ekonomide olumlu  iklime dikkat çekti
banner598

  ODTÜ Kariyer & İşletme Kulübü’nün davetlisi olarak ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde sunum yapan Dr. Ahmet Karavelioğlu, KKTC’nin gayri safi yurtiçi hasılası, kişi başına düşen milli geliri ve Bankacılık sektörünün dağılım içindeki yeri ve Albank’ın konumu hakkında bilgi verdi.

Türkiye ve KKKTC ekonomilerinin aynı para birimini kullanması nedeni ile paralel oranda bir büyüme grafiği sergilediğini belirten Dr.Karavelioğlu, küresel ve mikro ekonomik görünüm ışığında beklentileri aktardı. 
Dr. Karavelioğlu şöyle dedi:
    “FED’in yakın zamandaki faiz indirimleri ve kızışan ticaret savaşları nedeni ile karşılıklı yaptırımlarla ilerleyen ABD ve Çin’in ticaret ilişkisi, dünyadaki faiz indirim iklimi çerçevesinde TL’nin ilerleyen dönemde daha güçlü olacağının ve TCMB’ye ve KKTCMB’ye yeni faiz azaltışları için alan yaratacağının sinyalini vermektedir” diyerek devam etti.  “Böylesi bir dönem, Türkiye’de ve K.K.T.C’de yapısal reformlarla desteklenirse ve tasarruf eğiliminin artırılması için gerek kamu, gerek özel sektör, gerekse vatandaş düzeyinde bilinçlenme sağlanabilirse, katma değeri yüksek sektörlere yapılabilecek yatırımlarla bu olumlu iklim ülkemizi daha da olumlu etkileyebilir.”
KKTC’de 21 banka var
   Dr. Ahmet Karavelioğlu, Bütçenin 4 katı GSMH ise 2 katı aktif büyüklüğü olan KKTC bankacılık sektöründe aktif olarak hizmet gösteren 21 banka bulunduğunu ve bankacılık sektöründeki en önemli kalemin ‘kaynak maliyetleri’ olduğunu vurguladı.  
    Albank’ın 2016 yılında ING Bank’ ı devir alarak başladığı bankacılık faaliyetlerine, Aralık 2017 itibari ile HSBC Bank A.Ş Kıbrıs’ı da devir alarak devam ettiklerini söyleyen Karavelioğlu, Albank’ın stratejik dört temel dayanağı olan, güçlü sermaye/sermayedar, güçlü insan kaynağı, üstün teknoloji ve saygın müşteriyi en verimli şekilde harmanlayarak yoluna emin adımlarla devam ettiğini vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473