banner564

Ekonomiye ayar yapılacak

Akıncı ile görüşen Erhürman, hükümetin dövizdeki artışla ilgili alternatif çözümler üretmek amacıyla çalıştığını söyledi

Ekonomiye ayar yapılacak
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında Erhürman basına kısa bir açıklama yaptı.

Başbakan Tufan Erhürman, hükümetteki yetkili bakanlar ile Başbakanlığın dövizdeki artışla ilgili alternatif çözümler üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Hükümet olarak bir süreden beridir bu konuda çalışma yaptıklarını, Bakanlar Kurulu’nun bazı kararlar aldığını hatırlatan Erhürman, “Ancak hepimiz biliyoruz ki dövizdeki yükselme ve tırmanış bu şekilde sürdüğü  müddetçe alacağımız bu tip kararlarla herhangi bir kesin çözüm üretebilmemiz mümkün değil” diye konuştu.
Erhürman,  TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın KKTC ziyaretinde konuşulanları da Cumhurbaşkanı Akıncı’yla değerlendirdiklerini ancak ekonomideki gelişmelerin görüşmelerinin ana hattını oluşturduğunu belirtti.
Türk Lirası’nın değer kaybının devam ettiğine ve bunun kaçınılmaz olarak ülkeye de yansıdığına dikkat çeken Erhürman, bu yansımanın  insanların alım gücünde ciddi bir daralma yarattığını söyledi.
Hükümet olarak bir süreden beridir bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini  hatırlatan Erhürman, dövizin artışına karşı bir takım önlemler getirmeye çalıştıklarını, Bakanlar Kurulu’nun bazı kararlar aldığını belirtti ve bu kararların önemli bir kısmının hayata geçtiğini kaydetti.

“Çökmüş bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız”
Öte yandan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.
KTOEÖS, “Eşitsizlik ve adaletsizlik yaratan göç yasasında planlamayla barem düzenlemesi yapılarak öğretmenlerin tek yasa altında toplanması ve eğitimde demokratik laik, bilimsel, çağdaş eğitimi ön gören 2014 eğitim şurasında alınan kararların ivedilikle hayata geçirilmesini” istedi.
Başbakan Tufan Erhürmen ise, hükümet ortağı 4 partinin göç yasasını çıkarılmasının bir hata olduğu,  amaçladığı şeye dahi ulaşmadığı ve yarattığı etkilerin giderilmesi gerektiği noktasında hemfikir olunduğunu vurguladı.
“Çökmüş bir eğitim sistemiyle” karşı karşıya olduklarını belirten Erhürman, bu konuda bir dizi toplantı yapıldığını ve hükümetin Eğitim Bakanı’nın arkasında olduğunu belirtti.

Okullarda kökene bağlı yoğunlaşma
Erhürman, okullarda kökene bağlı yoğunlaşmalar olmasının da ciddi bir sorun olduğunu dile getirerek, “Kıbrıs Kökenli denilen öğrencilerin özel okullara, TC kökenli KKTC vatandaşlarının kamu okullarına gitmesi ve çok küçük yaşta ayrışmaları ilerisi için çok ciddi bir alarmdır “dedi.
Bu konularda başbakanlık olarak çeşitli girişimleri olduğunu, kamu okullarının başta fiziken iyileştirilmesi bulunduğunu anlatan Erhürman, bir grup öğretmenin şevkle işlerine, hak ettiklerini alamamalarına rağmen, sarıldığını gözlemlediğini ve bu şevki öldürmemek için yapmaları gereken şeyler olduğunu belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474