banner564

Fon bahane zam şahane!

Bakan Çavuşoğlu, “Bazı firmalar herhangi bir ithalat yapmamış olmalarına rağmen yüzde 18’e varan fiyat artışları uygulamışlardır” dedi

Fon bahane  zam şahane!
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakanlığa bağlı daire müdürlerinin de katılımıyla dün düzenlediği basın toplantısında, “Şu anda Hollanda’dan peynir ithal eden bazı firmalarımız henüz bize yüzde 3’lük bir katkı payı ödememiş olmalarına rağmen, herhangi bir ithalat yapmamış olmalarına rağmen yüzde 18’e varan fiyat artışları yapmışlardır” dedi.
İthalatçıların maliyetlerini ve karlılıklarını toplumla paylaşmalarının artık bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “bu sürecin devamında bilinsin ki fatura fiyatları ile satış fiyatları arasındaki farkın takip edilmesi maksadıyla toplumla paylaşılacağını belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
Sektörün sorunlarının tespiti ve sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi amacıyla sektörden tüm paydaşların katılımıyla Haziran ayında düzenlenen Süt ve Ürünleri Ticareti Çalıştayına değinen Çavuşoğlu, “Bu tartışmalardan murat ettiğimiz sonuç, sektörün tüm paydaşları açısından, sektöre yol haritası oluşturacak bir zeminde buluşulmasıdır. Buradan ortak kararlar çıkarmak zor gözükse de bu rapordan hem sektörü aydınlatıcı hem de karar alıcıların öngörüsünü artırıcı bir takım sonuçlara ulaşılmıştır” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele çalışmaları başlatıldığını kaydetti.
Tarım Master Planı hazırlık çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği ve master planın bitki deseniyle ilgili bölümünün tamamlandığını kaydeden Çavuşoğlu, bunun gelecek hafta içerisinde paylaşılacağını ifade etti.


“TÜK zaruridir, fiyatlar toplumla paylaşılacaktır”
TÜK’ün piyasa düzenleyici ölçekte, her türlü yasal düzenlemesi yapılmış ve sektörlerin etkin olduğu bir düzende Kıbrıs Türk halkına hizmet etmesinin zaruri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Dolayısıyla topluma bilgi aktarmanın görevimiz olduğu düşüncesinden hareket ederek, her anlamda hizmetimizin devam edebilmesi için ithalatçıların maliyetlerini ve karlılıklarını toplumla paylaşmaları artık bir ihtiyaçtır. Bu sürecin devamında bilinsin ki fatura fiyatları ile satış fiyatları arasındaki farkın takip edilmesi maksadıyla toplumla paylaşılacağını belirtmek isterim” dedi. 
Çavuşoğlu, fiyat izleme komitesi de kurulacağını söyledi.

Türkiye’den gelen suyun ulaşmadığı belediye sayısı 6...
KKTC Su Temin Projesi hakkında da konuşan Çavuşoğlu, suyun ulaşmadığı 6 belediyenin kaldığını, bunlar arasında yer alan Esentepe ve Tatlısu Belediyelerine çok kısa bir süre içerisinde su verileceğini ifade etti. 
Çavuşoğlu, Lefke, Akıncılar ve Dikmen Belediyeleri’nin suya kavuşturulması için ek proje çalışmalarının devam ettiğini, Gönyeli Belediyesi’ne ise abonelik sözleşmesini imzaladığı takdirde suyu hemen vereceklerini söyledi.
Çavuşoğlu, kısmen alan Dipkarpaz ve Yenierenköy’ün tamamına çok kısa bir süre içerisinde su verileceğini kaydetti. 

“Kuraklık tazminatları ile ilgili tartışmalar…”
Kuraklık tazminatlarıyla ilgili olarak ise Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulunda kaynak arayışı ile ilgili çalımalar ve kuraklığın dönüm başına kaç lira olacağının değerlendirildiğini, beklentisinin bu değerlendirmenin gelecek Bakanlar Kurulu toplantısında tamamlanması olduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, “Bakanlık olarak Bayram öncesi üzerimize düşen görevleri tamamladık” dedi.
Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi için de, ciddi bir hastalık konusunda tarama başlatıldığını ifade eden Çavuşoğlu, sano ve silaj gibi yem bitkilerine verilen destekleri arttırmaya devam edeceğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474