banner564

Gidip, gelecekti!

Yaklaşık 450 bin liralık röntgen tahsilatını cebe indirmekle suçlanan hastane görevlisi Sercan Çavuşoğlu, Ercan’dan çıkış yaparken tutuklandı

Gidip, gelecekti!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde röntgen kayıt bölümünde görev yaptığı dönemde, röntgen çeken hastlara ödedikleri ücret karşılığı makbuz kesmeyerek yaklaşık 450 bin TL parayı sirkat ettiği öne sürülen Sercan Çavuşoğlu dün sabah eşi ile birlikte Ercan’dan çıkış yaparken tutuklandı.
   Polisin engeline takılan Çavuşoğlu’nun, “Ne yapıyorsunuz, gidip, gelecektim” dediği iddia edildi.
Çavuşoğlu’nun bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç huzuruna çıkarılması bekleniyor.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, olayın geçen Mayıs ayı içerisinde ortaya çıkmasının ardından, Gazimağusa Devlet Hastanesi yönetimi konuyu Sağlık Bakanlığı’na aktardı. 
Sağlık Bakanlığı’nın olayı Maliye Bakanlığı’na aktarmasının ardından uzun süren bir inceleme yapan Maliye Bakanlığı müfettişleri, dosyayı Başsavcılığa aktardı. Başsavcılıkta incelemesini tamamlamasının ardından dosyayı Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

Yurtdışına çıkıyordu
Dosyanın polise aktarılmasına müteakip derhal hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirilen Sercan Çavuşoğlu, dün sabah eşi ile beraber Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapacağı esnada görevlilerden aldığı “eşiniz çıkabilir ancak sizin yurtdışına çıkışınız yasaklandı” cevabı ile şok oldu ve geri döndü. 
Hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Çavuşoğlu’nu önce işyeri olan Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde arayan polisler, zanlıya burada ulaşamayınca bölgede arama başlattı.

5 saat sonra teslim oldu
Telefonlarıda kapalı olan ve kendisine ulaşılamayan Çavuşoğlu, hakkında çıkarılan yakalama kararından 5 saat sonra Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Maliye Bakanlığı’nın  sadece 3 güne ait olan makbuzlar üzerindeki incelemesinin bin 40 TL olduğu, ancak sirkat edilen miktarın  yaklaşık olarak 450 bin TL tutarında olduğu iddia ediliyor.  Sirkat edilen net miktar polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından belli olacak.

Vatandaş şikayeti ile ortaya çıkmıştı
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde ultrason çeken bir hastanın, ödemiş olduğu 50 TL karşılığında makbuz almaması üzerine hastane yönetimine yapılan şikayet sonrası ilgili bölümün kamera kayıtları 6 ay boyunca hastane yönetimi tarafından incelenmişti.
İncelemede veznede görevli Sercan Çavuşoğlu’nun yatırılan paraların karşılığı kesmesi gereken makbuzları kesmeyerek sirkat ettiği ileri sürülmüştü. Konunun Sağlık Bakanlığı’na aktarılması üzerine, Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından başlatılan titiz inceleme tamamlanmış ve dosya Başsavcılığa aktarılmıştı, Başsavcılığı’nda suç unsuru tespit etmesi ile beraber düğmeye basılmış ve konu polise aktarılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473