banner564

‘Geç bile kalındı’

Mehmet Çakıcı, ülkede artık vatandaşlık enflasyonuna son verme zamanının geldiği görüşünü dile getirdi

‘Geç bile kalındı’
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Başkan Yardımcısı Ünal Üstel başkanlığında dün saat 10.40’ta başladı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda onaya ve bilgiye sunuşlar bölümünde, Strazbourg’da 8-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu toplantısına Meclis’ten, CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ve DP –UG Milletvekili Fikri Ataoğlu’ndan oluşan bir heyetin katılımına ilişkin başkanlık divanı kararı onaylandı.
Daha sonra Yabancıların Çalışma İzinleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar söz alarak tasarı hakkında bilgi verdi.
Bu yasanın, Yurttaşlık Yasa Tasarısı ve Daimi İkamet Yasa Tasarısı ile bütünsellik oluşturacak şekilde hazırlandığını belirten Gürpınar, bunların birlikte hayata geçmesi halinde anlamlı olacağını ifade ederek, bu yasaların tümüne ivedilik alınması gerektiğine işaret etti.
Daha sonra söz alan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, hükümetin bu konudaki çalışmalarını eleştirerek, popülist uygulamalara karşı olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu tasarının ivediliğine oylarının ret olacağını söyledi.

Çakıcı: Geç kalınmış bir uygulama
TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, ülkede artık ”vatandaşlık enflasyonuna” son verme zamanının geldiği görüşünü dile getirerek, “geç kalmış” bu uygulamanın bir an önce ele alınıp uygulamaya geçirilmesi gerektiği inancını dile getirdi. Oylarının olumlu olacağını söyledi.
DP-UG Milletvekili Serdar Denktaş, tasarının bazı eksik ve fazlaları olduğu; komite aşamasında bunların ele alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiği inancında olduğunu ifade ederek bu ivediliğin alınmasının önemine işaret etti.
İçişleri Bakanı Uluçay, öngörülen 3 yasa tasarısı ve beyaz kimlik uygulamasıyla ilgili bilgi verdi. Uluçay, bu düzenlemelerle, ülkenin kontrollü nüfus yapısına sahip olmasını sağlamak ve ülkede yaşayanların da sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Tezkere onaylandı
Daha sonra tasarının ivediliğine ilişkin tezkere onaylandı.
Bu bölümde, Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere de onaylandı.
Daha sonra, Serdar Denktaş’ın istifasıyla boşalan Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bankalığı görevine Menteş Gündüz’ün atanmasına ilişkin tezkere ile Menteş Gündüz’ün Meclisteki İdare Amirliği görevinden istifasıyla yerine Hüseyin Avkıran Alanlı’nın aday olduğuna ilişkin tezkere milletvekillerinin bilgisine getirildi.
Sayıştay Komitesi Başkan Vekilliğine CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür’ün seçildiğine ilişkin tezkere de bilgiye sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473