banner564

Hüdaoğlu: ‘TDP hazır’

“Hükümet partileri toplumdan kopuk” diyen Hüdaoğlu, yaşananların erken seçimin adım adım geldiğinin göstergesi olduğunu savundu

Hüdaoğlu: ‘TDP hazır’
banner598



Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, hükümet partilerinin toplumdan koptuklarını savunarak son seçim sonuçlarının da bunun göstergesi olduğunu belirtti.
Hüdaoğlu toplumun beklentisinin gerçek değişim olduğunu, bunu algılamayan siyasi yapılara da “sandıkta dersini verdiğini” söyleyen Hüdaoğlu, “Toplum Meclis’in bu yapısına güvenmiyor. Son iki seçim sonuçları da bunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi.
Hüdaoğlu; yaşanan gelişmelerin erken seçimin adım adım gelmekte olduğunun göstergesi olduğu görüşünü de ifade etti.
Suphi Hüdaoğlu, katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs konusu, hükümetin icraatları ile TDP’nin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Hüdaoğlu konuşmasında “Ülkede ciddi ekonomik sıkıntı var, işsizlik oranları her kesimde yüksek, ancak özellikle iyi eğitim almış gençler arasında resmi verilere göre yüzde 25’lerde bulunmaktadır, çek yasakları artmakta, toplumun büyük çoğunluğu hayatını borçlanarak idame ettirmeye çalışmaktadır. Üretim artırılarak ekonominin çarklarının döndürülmesi gerekmektedir. Pek çok yasanın Meclis’ten geçmesi beklenmektedir. Ancak mevcut hükümet toplumun bu isteklerine cevap vermekten çok uzaktadır” ifadelerini kullandı.
Yeni bir hükümet kurulsa dahi, mevcut yapının topluma güven vermediğini savunan Hüdaoğlu, yapılması gerekenin Siyasi Partiler Yasası ve Seçim ve Halk Oyalaması yasalarında değişiklik yapılarak erken seçime gitmek olduğunu kaydetti.
Suphi Hüdaoğlu, TDP’nin önümüzdeki dönem yol haritasının da partinin çeşitli kademelerinde değerlendirildiğini belirtti. İttifakları ve işbirliklerini önemsediklerini, zaten bir süreden beridir belirli noktalarda bunun sürdüğünü kaydeden Hüdaoğlu, TDP’nin geniş halk kesimlerini kucaklama niyetinde olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474