banner564

Hükümete öfke büyük

Hasan Taçoy’un, Gazimağusa Limanı’nın özelleştirilmesinin gündemde olduğuna dair yaptığı açıklama, bazı sendika ve siyasi partilerin tepkisini topladı

Hükümete öfke büyük
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un geçtiğimiz günlerde Gazimağusa Limanı’nın özelleştirilmesinin gündemde olduğuna dair yaptığı açıklama, bazı sendika ve siyasi partilerin tepkisini topladı.
Konu hakkında dün açıklama yapan sendika ve siyasi parti temsilcileri, Gazimağusa Limanı’nın özelleştirilmesine karşı olduklarını duyurdu.
 Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “limanların özelleştirilmesinin gündemde” olduğu açıklamaları üzerine hükümeti eleştirerek, hükümete; “Limanlar babanızdan miras mı kaldı?” diye sordu.
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “Gazimağusa Limanının değer biçilmeyecek kadar kıymetli ve bir o kadarda stratejik” olduğunu vurguladı.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, özelleştirme politikalarına karşı olduklarını belirterek, limanları özelleştirmeyi hedefleyen CTP-BG/DP-UG hükümetine izin vermeyeceklerini kaydetti.
Sosyal Demokrat Parti (SDP) Başkanı Tözün Tunalı, “Mağusa Limanı’nın Meclis onayı olmadan kimseye peşkeş çekilemeyeceği gerçeğini herkesin bilmesi gerektiğini” belirtti.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, “Bizler KTAMS olarak kamu mallarının yerli veya yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine ve bunun süslenerek toplumun önüne konmasına dün olduğu gibi bugün de karşı olduğumuzu belirtir, her türlü özelleştirmeye karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474