banner564

Hükümete 15 gün süre

Sendikalar, HP ödeneğini donduran kararnamenin geri çekilmesini istiyor

Hükümete 15 gün süre
banner598

 Kamuda yetkili üç sendika, hükümete, Hayat Pahalılığı Ödeneğinin yasa gücünde kararnameyle dondurulması kararının geri çekilmesi için 15 günlük süre tanıdı.

   KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ, 15 gün içerisinde “uzlaşı masasının” kurulmaması halinde eylem ve grevlere başlanacağı uyarısında bulundu.
Konuyla ilgili basın toplantısı, KAMU-SEN merkezinde üç sendikanın yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Atan: Bekleyeceğiz
   KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, hayat pahalılığının durdurulacağı ve yok sayılacağı açıklandıktan sonra üç sendika olarak bir birliktelik ortaya koyduklarını, sorunun; emekli, sosyal sigortalı, dar gelirli, engelli, sosyal yardım alanlar ve düşük ücretliler dahil olmak üzere tüm toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti.
     Başbakanlıkta daha önce gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Tufan Erhürman’ın, hayat pahalılığı ödeneğinin verileceğini, hatta bununla ilgili yazılı taahhüt de verebileceğini belirttiğini kaydeden Atan, aynı Başbakanın Bakanlar Kurulunda yasa gücünde kararname (YGK) geçirdiğini anlattı.
   Atan, “Meclis açık durumdayken YGK geçirmenin etik olmadığı” görüşünü  dile getirerek, hükümete 15 gün süre tanıdıklarını, gerekli adımların atılmadığı takdirde eylem ve grevleri devreye sokacaklarını açıkladı ve bu 15 günlük sürede başbakanın sendikaları toplantıya çağırmasını bekleyeceklerini söyledi.

Serdaroğlu:  Buna mecburuz
   KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, ülkede gelinen son durumun birlikte mücadeleyi gerektirdiğini, mücadele edilmediği takdirde bir yere gidilemeyeceğini söyledi.
Serdaroğlu, hükümet tarafından “anti demokratik” olarak değerlendirdikleri bir uygulama yapıldığını, HP’nin ne kadar olacağının henüz bilinmemesine ve Aralık ayına 3 ay olmasına rağmen böylesi bir kararın alınmış olmasının samimiyetle örtüşmediğini ifade etti.

Bengihan: Amacımız uzlaşı 
   KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, son dönemde yapılan zamların dar ve sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğünü, tüm temel tüketim maddelerinin fiyatlarının iki katına çıktığını, tüccarların yüksek fiyat uygulamalarına marketlerdeki fahiş fiyatların eklendiğini ifade etti.
   Bengihan, çalışanlardan fedakârlık isteyenlerin önce örtülü ödenek ve partilere yapılan maddi 
Bengihan, amaçlarının uzlaşı masasının kurulması ve emekçilerin alım gücünün korunmasına yönelik politikaların uygulamaya sokulması olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2018, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473