banner564

Kabul etmeyiz

Savunma Bakanı Akar “Kıbrıs'ta, Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir oldubitti gerçekleştirilemez” uyarısında bulundu

Kabul etmeyiz
banner598

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki temasları kapsamında Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'nı ziyaret etti.

"Afrika Kartalları" ile Anadolu Kışlası'nda bir araya gelen Bakan Akar, faaliyetlere ilişkin brifing aldı, kışlada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve TİKA Başkanı Serdar Çam ile fidan dikti.
Daha sonra Harp Okulu'na giden Bakan Akar ve beraberindekiler burada eğitim gören Somalili öğrencilerle Türkçe sohbet etti. Askeri harekat yönetimi dersi gören Somalili askeri öğrencilere sorular soran Bakan Akar, okulun yeni kondisyon salonunu açtı, konferans salonunda personelle bir araya geldi.

Akar: Akdeniz ve Kıbrıs 
Akar, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de, Ege ve Kıbrıs'ta hak ve menfaatlerinin olduğunu belirterek "Tüm samimiyetimle söylüyorum, biz en önemli, en gizli, en üst düzey toplantılar dahil gerçekten barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkilerinden bahsediyoruz" dedi. 
Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkilerine verdiği önemi vurgulayan Bakan Akar, şöyle devam etti:
"Milletlerimizin, halklarımızın refah, güven içinde olmasını istiyoruz. Bütün komşularımızın toprak, siyasi bütünlüğüne saygılı olduğumuzu defaten söylüyoruz. Bunda da samimiyiz. Tüm bunları açıkladıktan sonra diyoruz ki uluslararası hukuk, ikili antlaşmalar çerçevesinde sahip olduğumuz haklarımızdan iğne ucu kadar vazgeçmeyeceğiz. Geri adım yok. Bu konuda kararlı olduğumuzu herkese duyuruyoruz. Mavi Vatan'daki haklarımızı, menfaatimizi korumak bizim boynumuzun borcu. Bu çerçevede münasebetlerimizi sürdürüyoruz. Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta Türkiye'nin içinde olmadığı, Türkiye'nin 'evet' demediği hiçbir oldubittiyi gerçekleştiremezsiniz. Bize kabul ettiremezsiniz, arkanızda kim olursa olsun. Haklarımızdan vazgeçmeyiz, geçmeyeceğiz." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474