banner564

İş hacmi artacak

KKTC plakalı araçlara Türkiye tarafından uluslararası taşımacılık yetkisi verildi

İş hacmi artacak
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün imzaladığı kararla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) plakalı araçlara, Türkiye ile KKTC arasında belirli bir kota çerçevesinde, uluslararası taşımacılık yetkisi verildiğini açıkladı. 

Buna göre üçüncü ülkelerden Türkiye’deki antrepolara giden mallar, KKTC plakalı TIR’lar tarafından herhangi bir nakdi teminat gösterilmeden KKTC’ye taşınabilecek. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı açıklamasına göre söz konusu kararla, KKTC’deki ithalatçılara daha uygun navlun maliyeti sağlanması ve KKTC plakalı TIR’ların iş hacminde bir artış olması bekleniyor.
KKTC plakalı TIR’lara uluslararası taşımacılık yetkisi veren karar, geçtiğimiz ay sonu KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasındaki Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısının ardından imzalandı. 
Bir önceki oturumu 2010 yılında yapılan komisyon toplantısında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı başkanlığındaki KKTC heyeti, KKTC plakalı araçlara taşımacılık konusunda yeniden kolaylık sağlanmasını talep etmişti. 
KKTC plakalı TIR’lar için uluslararası taşımacılık izni sağlayan protokolün güncelliğini yitirmesi nedeniyle KKTC plakalı TIR’lar, üçüncü ülkelerden Türkiye antrepolarına giden malları nakdi teminat göstererek KKTC’ye taşıyabiliyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473